Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 234 km

Ernstig ongeluk met paardenkoets

Toegevoegd: 11-03-2014, 15.24 uur - Update: 12-03-2014, 11.16 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - Een paardenkoets is dinsdagmiddag in de sloot beland bij Grijpskerke. Bij het ongeval raakte tenminste één persoon ernstig gewond.

Rond 15.10 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval op de kruising van de Jacob Catsweg met de Hondegemsweg. Twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer zijn ingezet om hulp te verlenen. De zwaargewonde persoon werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De paardenkoets met twee paarden kwam door nog onbekende oorzaak in de sloot terecht. De brandweer heeft de paarden uit hun benarde positie bevrijd. De paarden zijn daarna naar een stal gebracht.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Koetsier ongeluk Grijpskerke overleden (12-03-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruiter (12-3-2014 om 21:20)
Heel veel sterkte gewenst voor de nabestaanden. Wat een tragisch ongeval. Ik kwam Henk vaak tegen met zijn span, wat een gemis is dit.
WW (12-3-2014 om 13:27)
Heel veel sterkte voor de nabestaande..... Maar het blijkt wel dat er hier weer genoeg automobilisten tussen zitten die zelf niet eens de regels weten. En daarom mag je dus niet meer met een paard en wagen op de weg? Ga eerst zelf eens de regels leren en je eigen rijstijl eens aanpassen.
Kees (12-3-2014 om 13:17)
@de keijzer: uw uitleg klinkt aannemelijk en ik passeer paarden altijd met een gering snelheidsverschil, maar ik betwijfel of uw uitleg ook een wettelijke basis heeft.
anoniempje (12-3-2014 om 13:08)
een vriendin haar moeder zag dat de paarden voorbij kwamen (in rengalop) de paarden zijn denk ik ergens van veschrrokken want ze zijn bezig aam de weg ik wens de familje veel sterkte toe
pieter houmes (12-3-2014 om 12:56)
veel sterkte voor de nabestaanden voor dit verschrikkelijke ongeval ik ken de man zelf goed en hij was een ervaren koetsier
maaike (12-3-2014 om 11:57)
De meeste paarden voor een wagen op de openbare weg zijn zeker wel verkeersmak. Maar er kan altijd wat gebeuren. Zeker omdat menig automobilist met 60 of harder voorbij komt en geen cm aan de kant wil omdat anders zijn auto vies word. Zo passeer je toch ook geen kleine kinderen op de fiets dus ook geen paarden met of zonder koets !! Sterkte voor de nabestaanden.
Cookie-instellingen beheren