Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 129 km

Fietsster over de rooie bij aanhouding

Toegevoegd: 31-07-2014, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdagmiddag is in de Korte Geere in Middelburg een vrouw aangehouden omdat ze niet wilde meewerken aan een politiecontrole. De vrouw ging helemaal door het lint en moest daarom worden afgevoerd.

De politie controleerde naar aanleiding van klachten op het fietsen door een voetgangersgebied. Nadat ze enkele bekeuringen hadden uitgedeeld, reed rond 13.45 uur een fietsster een agent bijna voor z'n sokken. De 41-jarige vrouw uit Middelburg was in het gezelschap van haar dochtertje, een meisje in de basisschoolleeftijd.

De agent sprak de vrouw aan, maar ze wilde niet meewerken aan de controle. "De vrouw schreeuwde luidkeels dat ze een waarschuwing wilde. Ook weigerde ze, ondanks herhaald aandringen, zich te legitimeren. De agenten restte niet anders dan de vrouw aan te houden", zo laat een woordvoerder weten.

Vervolgens verzette de vrouw zich tegen de aanhouding en schreeuwde hard in het rond. De vrouw werd daarom door de agenten geboeid en met een politiebusje naar het politiebureau gebracht. 
De aanhouding trok volgens de politie veel bekijks. Er verzamelde zich een menigte van ongeveer 100 mensen, waarvan een groot aantal schande sprak van het gedrag van de vrouw.

Het meisje was in tranen door het gedrag van haar moeder. Terwijl de vrouw naar het politiebureau werd gebracht, ontfermden de agenten zich over het meisje. Nadat ze op het politiebureau was getroost, werd ze bij een tante gebracht. 
Op het politiebureau kreeg de vrouw alsnog een bekeuring voor het fietsen in een voetgangersgebied en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Hierna verliet ze boos het politiebureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TSS (2-8-2014 om 09:05)
@politie is geen haar beter: als je een boete niet kan betalen moet je zeker zorgen dat je er ook geen krijgt. En je dus aan de regels houden! Goede actie van de politie. Van mij mogen ze meer controles doen.
ikke (1-8-2014 om 18:34)
@politie is geen haar beter: NORMALE hardwerkende mensen gedragen zich meestal dusdanig dat ze geen boetes krijgen. Het is vrij duidelijk dat je daar overdag niet mag fietsen.
bewoner (1-8-2014 om 18:28)
Waren jullie die deze opmerkingen en veroordelingen hebben uitgesproken ook allemaal aanwezig en getuigen van de situatie? Zo niet houd dan je mond dicht en stop met oordelen en beoordelen als je niets hebt gezien.
P. (1-8-2014 om 15:39)
In Vlissingen staan ze voor je neus in de Scheldestraat te dealen of ze rijden je voor je sokken op de stoep met hun scootertjes en fietsje op de achterwiel, en daar zie je NOOOOIT een agent!! En in een nette omgeving staan ze stoer te zijn tegen vrouwtjes met kindjes. En na dat Sander V. gedoe zou ik toch geen agent over mijn dochter willen laten ontfermen maar even een familie lid laten bellen.
Arjan (1-8-2014 om 15:09)
I ik heb één vraag: fietste ze inderdaad waar het niet mocht? Indien ja: einde discussie. Als je de regels overtreedt, moet je ook bereid zijn om de gevolgen te dragen.
Middelburger (1-8-2014 om 12:59)
I : je vind iedereen triest maar als je voor zoiets onbenulligs - terwijl je weet dat jij fout bent - je je zo moet gedragen dan ben je triest. Je kan weten dat fietsen daar niet mag en bovendien erg irritant is voor de voetgangers. En vergeet niet : we hebben de politie om te handhaven. Tja, als je uit hetzelfde hout gesneden bent dan vind je natuurlijk iedereen triest. Let wel, er waren tientallen mensen die er getuige van waren. Het zal je moeder maar zijn.
Cookie-instellingen beheren