Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
69 files van totaal 268 km

Fietsster over de rooie bij aanhouding

Toegevoegd: 31-07-2014, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdagmiddag is in de Korte Geere in Middelburg een vrouw aangehouden omdat ze niet wilde meewerken aan een politiecontrole. De vrouw ging helemaal door het lint en moest daarom worden afgevoerd.

De politie controleerde naar aanleiding van klachten op het fietsen door een voetgangersgebied. Nadat ze enkele bekeuringen hadden uitgedeeld, reed rond 13.45 uur een fietsster een agent bijna voor z'n sokken. De 41-jarige vrouw uit Middelburg was in het gezelschap van haar dochtertje, een meisje in de basisschoolleeftijd.

De agent sprak de vrouw aan, maar ze wilde niet meewerken aan de controle. "De vrouw schreeuwde luidkeels dat ze een waarschuwing wilde. Ook weigerde ze, ondanks herhaald aandringen, zich te legitimeren. De agenten restte niet anders dan de vrouw aan te houden", zo laat een woordvoerder weten.

Vervolgens verzette de vrouw zich tegen de aanhouding en schreeuwde hard in het rond. De vrouw werd daarom door de agenten geboeid en met een politiebusje naar het politiebureau gebracht. 
De aanhouding trok volgens de politie veel bekijks. Er verzamelde zich een menigte van ongeveer 100 mensen, waarvan een groot aantal schande sprak van het gedrag van de vrouw.

Het meisje was in tranen door het gedrag van haar moeder. Terwijl de vrouw naar het politiebureau werd gebracht, ontfermden de agenten zich over het meisje. Nadat ze op het politiebureau was getroost, werd ze bij een tante gebracht. 
Op het politiebureau kreeg de vrouw alsnog een bekeuring voor het fietsen in een voetgangersgebied en het niet tonen van een identiteitsbewijs. Hierna verliet ze boos het politiebureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
crusader (1-8-2014 om 00:40)
Laat ze zich eens bezig houden met nuttigere zaken in Nederland! In Amsterdam bijvoorbeeld, kunnen ze nog wel wat agenten gebruiken tegen de jodenhaat die daar door onze geweldige multiculti samenleving heerst.. bah bah schandelijke vertoning.
Politie is geen haar beter (1-8-2014 om 00:24)
De politie is geen haar beter met hun achterlijke boetes van ze. hoe kan een normaal hard werkend iemand die nog betalen en dan nog uit de hoogte en bij de hand doen om de burgers opgefokt te krijgen om dat ze een streepje boven ons staan denken ze. Ik heb allang geen vertrouwen meer in de politie.
RFM (31-7-2014 om 23:13)
Slecht van die moeder om zich zo idioot te gedragen. Daar kom je nooit verder mee, zeker niet bij de politie. En dat nog wel met haar dochtertje er bij. Maar dat ter zijde vind ik dat je prima stapvoets kan fietsen door de stad. Net zo langzaam als mensen lopen. Als je een fiets hebt met een hele lichte versnelling kan dat ook nog eens heel makkelijk. Als je naast je fiets loopt neem je alleen maar meer ruimte in beslag.
Edwin (31-7-2014 om 21:56)
En ga nu aub niet zeiken of de politie niks beters te doen heeft, want moet nu echt zulk gedrag nog getolereerd worden? Een mooie vorm van opvoeden van je kind, aso gedrag word gemakkelijker opgenomen dan het leren van beleefdheidsnormen.
Duin (31-7-2014 om 21:20)
Maak op de weg daar obstakels , want de verleiding is groot om daar te fietsen . En de boete die je daar krijgt is 50 euro , zijn geen misselijke bedragen die de nederlandse wet hanteerd .
marja (31-7-2014 om 21:06)
wat erg voor het meisje zeg!!! en wat een vreselijk asociaal w.... is dat.....let op dat dit soort de boete niet zal betalen??en de gemmenschap voor haar op kan draaien...zulk soort asoos trekken zich van niemand wat aan ...en gaan gewoon de volgende keer weer zo tekeer want die hebben totaal gen respect voor andere mensen die daar lopen want anders doe je zoiets niet ....gewoon een poosje opsluiten die handel dan kunnen ze nadenken over hun grote bek
Cookie-instellingen beheren