Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Tanker vast voor Boulevard Vlissingen

Toegevoegd: 24-10-2014, 21.48 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het Noorse tankschip Stavfjord is vanavond vastgelopen ter hoogte van de Vlissingse Boulevard. Sleepboten zijn ter plekke. 

Het 145 meter lange en 24 meter brede schip kwam rond 20.20 uur vast te liggen tussen Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter. De Stavfjord was vertrokken vanuit het Botlekgebied bij Rotterdam en onderweg naar Terneuzen.

Vanavond gingen diverse sleepboten ter plekke. Zij hebben geprobeerd de tanker los te trekken, maar dat mislukte. Rond 21.40 uur vertrokken de sleepboten weer in afwachting van opkomend tij. Het schip zou geen schade opgelopen hebben. Ook zou de lading, een hoeveelheid nafta, intact zijn.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Vastgelopen schip Vlissingen los (24-10-2014)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hoe of wat (25-10-2014 om 14:06)
De oorzaak wordt in het artikel nergens omschreven. Dat kunnen er velen zijn. Zolang ik de oorzaak niet weet, geef ik daarover geen commentaar. En .... A en R, ik doe niet mee met het plaatsen van oliedomme reacties !
Bart (25-10-2014 om 11:22)
En als we dan toch gaan muggenziften, het gaat wel om schepen en niet om boten als we het over beroepsvaart hebben. Boten zijn het als je het hebt over pleziervaart. Een BOOT is volgens de woordenboeken en ook volgens bijna alle schippers: een klein open vaartuig. Een SCHIP is volgens vele woordenboeken: een vaartuig van aanzienlijke afmetingen.
R (25-10-2014 om 08:33)
@Andre , een goeie kapitein zou ik hem toch ook niet noemen. Er varen dagelijks een berg boten daar en hij vaart hem op de zandbanken.
Andre (25-10-2014 om 05:53)
Kijk,de eerste beste kapitein aan wal heeft zich al weer gemeld,niets beters te doen?,leer eerst maar eens goed Nederlands schrijven mijn beste,dan kunnen we van A naar b.....
RFM (25-10-2014 om 03:14)
@A Als er een vette storm komt zal het schip wel los komen. En de golven hier zijn natuurlijk niet te vergelijken met open oceaan. Gelukkig hebben we ook geen rotsen op de bodem. Als je je dan toch ergens zorgen over wil maken is een botsing in zware mist misschien een betere optie.
A (24-10-2014 om 22:54)
Ongeloofelijk he ze kunne apparatuur op Mars neerzetten en 11 km diep de zeebodem verkennen maar een boot veilig sturen ??? Stel als er nu vette storm komt en schip breekt ???????
Cookie-instellingen beheren