Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaardere straf wegens mishandeling stiefkind

Toegevoegd: 30-10-2014, 16.00 uur - Update: 30-10-2014, 20.41 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 30-jarige Vlissinger, die tussen december vorig jaar en 18 februari zijn driejarig stiefkind regelmatig mishandelde, een gescheurd oor bezorgde en haar keel dichtkneep, is donderdag door de rechtbank in Middelburg beduidend zwaarder gestraft dan de officier van justitie had gevorderd. In plaats van de gevraagde vijftien maanden waarvan drie voorwaardelijk kreeg de Vlissinger tweejaar waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd.

Het kind was volgens de Vlissinger 'moeilijk' en kreeg daarom regelmatig enkele 'corrigerende tikjes'. Niettemin zat het kind onder de blauwe plekken en had ze een flinke scheur in haar oor. Op 18 februari kneep hij haar keel dicht en werd er - na talloze vruchteloze pogingen om Jeugdzorg in te schakelen' eindelijk door instanties ingegrepen. Omdat het kind 'moeilijk' was kwam er vrijwel elke week een Intensieve Pedagogische Thuishulp. Die hoorde en zag en merkte niets.

Buren deden meldingen en van de echtelijke ruzies en het gillen van de kleuter werden geluidsopnames gemaakt . Er werd door de man hulp gevraagd bij Jeugdzorg en andere instellingen en er gebeurde niets. Tot die bewuste 18e februari, toen hij zijn stiefdochtertje bijna wurgde. Tijdens de behandeling van de zaak meldde de officier van justitie dat het meisje al eens eerder uit huis was geplaatst en dat Jeugdzorg wist wat ze voor vlees in de kuip hadden. ,,Jeugdzorg heeft gefaald'', zei de officier. Het mishandelde meisje is overigens weer uit huis geplaatst.

Zie ook:
- Eis celstraf wegens mishandelen stiefkind (16-10-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maken er een potje van (30-10-2014 om 21:17)
Jeugdzorg, emergis, sabewa, allemaal één pot nat. Als hier niet snel drastisch verandering in komt begin ik een platvorm voor principiële belastingweigeraars die gewetensbezwaren hebben om nog langer te betalen voor, en dus gedwongen worden tot medewerking aan wanpraktijken en corruptie. Want ook hier blijkt maar weer dat zelfs al zegt de officier dat jeugdzorg heeft gefaald, er dus geen consequenties zijn voor het betrokken personeel die ondanks beter weten deze kindermishandeling dus niet voorkwamen maar gewoon negeerden met de wetenschap toch nooit ergens verantwoordelijk gehouden te kunnen worden en dat het geld toch wel binnenstroomt ook als je niets doet, zelfs als kleine meisjes in elkaar worden gebeukt. dat soort moet opgeruimd.
wim (30-10-2014 om 19:31)
De opgelegde straf van 2 jaar is veel te weinig voor zon daad als drie jarig kind die vele jaren meer krijgt als gevolg van zijn mishandeling, jeugd zorg faalt weer eens ondanks de bewijzen van de buren wat opgenomen was, het zal je kindje maar wezen, zouden er nog straffen zijn in Nederland voor zon mishandeling ?
R2 (30-10-2014 om 19:30)
Het meisje is waarschijnlijk de rest van haar leven beschadigt. In mijn beleving kan iemand die zo iets doet beter niet los rond lopen. Een weerloos kind zoiets aandoen dan ben je zeer laag bij de grond en een straf kan dan nooit lang genoeg zijn. En dat jeugdzorg faalt is ook geen nieuwtje.
slachtoffer (30-10-2014 om 19:19)
arm kindje, inderdaad falen van bjz richten zicht meestal op de verkeerde dus missen de gezinnen waar het nodig is..... pijnlijk hoor.. hopelijk komt het goed met dit kindje...
jan (30-10-2014 om 19:10)
Hoe is het mogelijk dat er door toch zo'n gespecialiseerd orgaan niet wordt ingegrepen !!! ???? En dat moet JEUGDZORG betekenen ?? Schande !
Moeilijk (30-10-2014 om 18:25)
Ik denk dat deze kindermishandelaar in de gevangenis gaat uitvinden wat "moeilijk" precies inhoud.
Cookie-instellingen beheren