Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km
-->

Noodlanding vliegtuigje Domburg

Toegevoegd: 19-11-2014, 13.22 uur - Update: 19-11-2014, 14.24 uur
Door: Roland de Jong

DOMBURG - Een vliegtuigje heeft vanmiddag bij Domburg een noodlanding moeten maken. Er is niemand gewond geraakt.

De landing werd rond 12.40 uur gemaakt op een weiland bij de Schelpweg (N287), de doorgaande weg tussen Westkapelle en Domburg. Omdat onduidelijk was hoe ernstig de situatie was, werden de hulpdiensten opgeroepen als zijnde voor een luchtvaartongeval met gewonden. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter rukten uit maar ter plekke bleek niemand gewond te zijn geraakt.

Voor zover bekend heeft het vliegtuig, een rode Aerotek Pitts S-2B Special, geen grote schade opgelopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het voorval. Een team van luchtvaartspecialisten is met een politiehelikopter onderweg naar de locatie van de landing.

-->

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KaasGaaf (23-11-2014 om 16:49)
Gelukkig, dankzij goed vakmanschap van de piloot, goed afgelopen voor een ieder op de grond en de piloot. De nasleep en onderzoeken die volgen is volstrekt BELACHELIJK en ABSURD!
Abc (20-11-2014 om 15:15)
Kon er niet eerst nagevraagd worden waarom het vliegtuigje een noodlanding moest maken? En dan een bepaald protocol gaan volgen? Maar misschien is het ook wel zo gegaan.... wie zal het zeggen? En anders is het goede oefening geweest voor een volgende keer waarbij het allemaal veel slechter afloopt!
Kees (20-11-2014 om 08:06)
@Pilot: liever dit, dan lullige verkeersboetes uitdelen. Als er ergens anders echt wat aan de hand is, gaan ze daar wel weer heen.
was dat noe wee (19-11-2014 om 23:15)
Ik begrijp het wel hoor al die tam tam. Kijk, dat vliegtuigje landt aan de kust. Wat en wie zat er in dat ding? Misschien wel mensensmokkel, geheimagent, (drugs)smokkel, Russen of een verdwaalde IS strijder. Daarom........... neem nooit risico's en voer je protocollen uit zoals je ze uit moet voeren. Ik ben benieuwd of er een gedegen vervolgonderzoek komt en zou dat ook wel op prijs stellen....... je weet tenslotte maar nooit.
lezer (19-11-2014 om 21:29)
Wat een gezeur zeg, de politie zit toch al op straat dus het kost geen cent extra. Die luchtvaarspecialisten vliegen altijd per helikopter, of wil je ze tijdens de spits vanuit Amsterdam naar Zeeland sturen? Dan is het avond en kan het vliegtuig niet meer opstijgen... wie betaalt de bewaking 's-nachts? Wat als er sprake is van een misdrijf? Of het gaat toch mis bij het opstijgen?... Snap niet dat mensen altijd zo moeten zeuren, ga dan lekker in Somalië wonen! Betaal je geen belasting, heb je geen last van de hulpdiensten en komen ze al helemaal niet per vliegtuig!
Jan met de Pet (19-11-2014 om 21:14)
Dit is allemaal protocol. De politiehelikopter maakt foto's van de plek van het ongeval of in dit geval noodlanding zodat ze gelijk materiaal hebben voor onderzoek. En voor de klagers die vinden dat het allemaal geld kost wees nou maar blij dat ze dit doen anders treft u er morgen een branden in uw achtertuin en wie gaat dan de schade betalen? Beetje moe van die simpele Jan met de Pet praat. Het is ook nooit goed.
Cookie-instellingen beheren