Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Ongeluk met vliegtuig op Midden-Zeeland

Toegevoegd: 22-08-2019, 14.14 uur - Update: 22-08-2019, 15.16 uur
Het vliegtuigje werd na het ongeluk snel van de landingsbaan gehaald.
Het vliegtuigje werd na het ongeluk snel van de landingsbaan gehaald.
© Foto: Gerard van Helden
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Bij vliegveld Midden-Zeeland aan de Calandweg in Arnemuiden is donderdagmiddag een ongeluk met een vliegtuigje gebeurd.


Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur op de landingsbaan. Een Spitfire, een Britse jachtvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, maakte een harde landing. Volgens de politie gebeurde dat doordat een wiel van het landingsgestel niet goed uitklapte. De vliegveldbrandweerwagen kwam ter plekke maar de situatie bleek mee te vallen. De piloot bleef ongedeerd.

De propeller van het toestel raakte bij het incident beschadigd. Ook aan het onderstel ontstond vermoedelijk schade. De Koninklijke Marechaussee en de politie kwamen ter plekke maar de baan kon al snel weer worden vrijgegeven. Het vliegtuigje is binnen gestald.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bill Burke (23-8-2019 om 01:41)
I would hate to pay for the propeller alone.They are worth thousands and may have to be specially made.I know accidents happen,just going on the one photo,She will fly again.Good luck.'Don't send me the bill' HaHaHa.
Joris (22-8-2019 om 16:26)
Eén van de mooiste vliegtuigen ooit gemaakt. Hopelijk is het te herstellen, je ziet ze nog maar weinig.
Cookie-instellingen beheren