Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis verlening tbs doodslag Terneuzenaar

Toegevoegd: 24-11-2014, 16.45 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Hoewel het op heel wat fronten 'goed' gaat met de 48-jarige Terneuzenaar G. van der M. moet er nog heel wat gebeuren. Van der M. verblijft in een tbs-kliniek en maandag verzocht de officier van justitie in Middelburg de tbs met dwangverpleging met twee jaar te verlengen.

Van der M. werd in juli 2009 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en een half jaar jaar en tbs met dwangverpleging. Zijn toen 34-jarige maat en plaatsgenoot J. H. , kreeg een celstraf van zeven jaar. Tegen van der M. was vijf jaar en tbs cel gevorderd. Tegen H. had de officier zes jaar cel geëist. De twee werden schuldig bevonden aan doodslag op de 44-jarigeTerneuzenaar Dick Bonte.

De twee mishandelden Bonte op 8 oktober 2008 in een woning aan de Dr.Buijzestraat in Terneuzen zo verschrikkelijk dat hij aan zijn verwondingen bezweek. De mannen kenden elkaar en kwamen vaak bij elkaar om te drinken. Van der M. en H. hadden die dag – los van elkaar - Bonte met hun vuisten en voeten bewerkt. In Hoger Beroep werd H. in 2010 veroordeeld tot vier jaar cel en Van der M. tot drie jaar cel plus tbs met dwangverpleging.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren