Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf wegens seks met minderjarig meisje

Toegevoegd: 08-12-2014, 15.09 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een inmiddels ex-jeugdleider van de Gereformeerde Gemeente in Sint-Annaland, een 42-jarige man uit die plaats, een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd.

Ook krijgt hij een proeftijd van drie jaar en moet hij een schadevergoeding betalen. Er was achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. U. werd schuldig bevonden aan het hebben van seks met een minderjarig meisje, ontucht en in tegenstelling tot de officier van justitie die daarvoor vrijspraak had gevraagd, ook verkrachting.

Het slachtoffer was een kwetsbaar meisje dat bij U. hulp en troost zocht. In plaats daarvan werd ze bijna drie jaar lang seksueel misbruikt door de man die haar vader had kunnen zijn. Het meisje was, toen één en ander in 2008 met een glimlach en een knuffel begon, twaalf jaar oud. Ze was kind aan huis bij de man, paste op zijn kinderen en bleef ook wel eens logeren. Bij die gelegenheden gebeurde het dat hij haar misbruikte. Ze moest zwijgen, zo niet dan zou ze worden uitgekotst en uitgemaakt worden voor hoer. In 2012 ging ze het huis uit en verliet Sint-Annaland.

Volgens de gedragsdeskundigen was U. een man met een pedofiele stoornis, met een seksuele voorkeur voor pubers, sterk verminderd toerekeningsvatbaar en had hij geen idee wat hij fout zou hebben gedaan. U. was er vanuit gegaan dat na zijn schuldbelijdenis in de kerk de zaak was afgedaan. Dat hij ook nog door het Openbaar Ministerie zou worden vervolgd had hij niet op geregend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
beesten zijn het (8-12-2014 om 17:23)
Merkwaardig dat U dit soort mensen aantrekt als werknemer en niet beter oplet, nog merkwaardiger is dat zij denken dat een schuldbelijdenis afdoende is, en duidelijke zelf ook geen rechtsvervolging zochten. Een teken dat dit soort instellingen onwettig opereert en ongeschikt is en het beste verboden kan worden. toch zeker geen rijkssubsidies voor dit soort en vervolging van diegenen die deze misdaad hebben proberen te verhullen.
jaap (8-12-2014 om 17:23)
Het zal toch weer niet in deze kringen gebeuren, onder de mom van?? Dit kind is vernederd door iemand die zij vertrouwde en moet nu er maar weer boven op zien te komen! en deze Man deze moet terecht staan voor zijn Gemeente
AD. (8-12-2014 om 17:14)
Hij gaat ervan uit dat zijn kerk boven de wet staat en zo dus niks met anderen te maken heeft maar wel preken dat iedereen een zondaar is. En het is altijd misbruik van kinderen en dat zie je vaak in die kringen en proberen dan met geld te schenken aan de kerk hun misstappen af te kopen Maar dat is volgens mij niet zoals het in hun bijbel staat.
t is vreselijk.. (8-12-2014 om 17:13)
Schuldbelijdenis in de kerk... Ok, is goed, maar deed hij echt eerlijk zijn verhaal, voorin de kerk met een microfoon? Eerlijk en open vertellen wat hij gedaan heeft?? Ik denk dat hij zich dan daarna niet meer in die kerk durft vertonen! Van de GerGem lid zijn en dan zulke dingen doen! Een vertegenwoordiger van de Heer zijn we, als gelovige.. En dan dit doen... Ik hoop van harte dat het meisje haar troost bij Jezus heeft gezocht en niet het geloof vaarwel heeft gezegd, wat dan volledig op het conto van deze meneer zou moeten komen! Zo drijf je kinderen weg van hun Hemelse Vader, Die ze dan wellicht gaan vergelijken met deze man, die een vaderfiguur voor haar hoorde te zijn... Bah! Goed dat deze man berecht is... Sterkte voor het meisje..
Cookie-instellingen beheren