Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Eis taakstraf wegens ontucht met kleindochter

Toegevoegd: 26-01-2015, 15.30 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 68-jarige A. van der P. uit St. Annaland is maandag in Middelburg een taakstraf van 160 uur geëist. Van der P., die heeft erkend wordt ervan verdacht tussen 2006 en 2009 zijn toen elfjarige kleindochter onzedelijk te hebben betast. Dat zou zijn gebeurd toen hij met haar op de achterbank van een auto zat.

De zaak tegen Van der P. kwam aan het rollen toen haar vader in een schrift van haar las dat haar opa zich aan haar had vergrepen. In eerste instantie geloofde hij haar niet en moest zij opa excuses aanbieden. Later ging hij toch achter zijn dochter staan en kwam de zaak in de openbaarheid. De kerkenraad adviseerde Van der P. nadat hij schuldbelijdenis had gedaan - om zich bij de politie te melden.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat hij in het verleden zijn dochter ontuchtig had betast. Overigens werd hem dat niet tenlastegelegd, omdat de zaak was verjaard. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (27-1-2015 om 06:44)
Hoe is het mogelijk om tot zoiets onmenselijk te komen wat hier gebeurd is wat zijn kleindochter betreft,hier is schuld belijdenis onvoldoende hier is maar een gevolg voor opsluiten voor vele jaren
ddd (27-1-2015 om 06:24)
Zulke zaken zouden niet mogen verjaren! Taakstraf? Pff. Kan hij tenminste lekker doorgaan waar hij mee bezig was. Is dit wat we willen?
Een moeder (26-1-2015 om 23:38)
SCHANDALIG!!!! Schaam mij echt voor ons rechtsysteem. Heb er geen woorden meer voor en geen enkel vertrouwen in. Ben er de laatste tijd gewoon stil van geslagen.
Roos (26-1-2015 om 22:55)
Even iets recht zetten,importzeeuw,het gaat hier niet om de dochter VAN de dochter!!!!!!!!Enne denk niet dat,WANNEER je misbruikt wordt door je Vader,je zomaar aangifte doet hoor!!!!!!!! Eerst beleven en dan oordelen!!Wij "normale"mensen snappen hier echt niets van,laten we de slachtoffers die levenslang gekregen hebben,in bescherming nemen!!!!Zij hebben het nodig!!!!
tj (26-1-2015 om 17:55)
Hallo....waar zij we mee bezig???? Een taakstraf??? Eerst z'n dochter, zonder straf wegens verjaring, en dan nu maar een taakstraf? Lekker opsluiten zodat ie rustig van z'n pensioen kan genieten.
opa (26-1-2015 om 16:55)
Schuldbelijdenis? Gewoon een vieze oude man! Bejaard of verjaard? Wie zat er trouwens aan het stuur van die auto?
Cookie-instellingen beheren