Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 30 km

Tien maanden voor misbruiken nichtjes

Toegevoegd: 30-01-2015, 16.14 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van geen acht, maar tien maanden. Tot die straf is vrijdag de 46-jarige S. de R. uit Hoek veroordeeld voor het enkele jaren lang seksueel misbruiken van zijn twee nichtjes.

Daarnaast kreeg De R. nog een voorwaardelijke celstraf van vijf in plaats van de gevorderde acht maanden cel opgelegd, moet hij zich laten behandelen en moet hij zijn misbruikte nichtjes 4.527 euro schadevergoeding betalen. Daarvan is voor elk circa 2.000 euro smartengeld.

Hoewel het niet tenlaste was gelegd, zou De R. ook met twee andere jonge meisjes ontucht hebben gepleegd. De zaak kwam naar buiten toen een van de nichtjes haar oom de gelegenheid stelde de zaak in de openbaarheid te brengen en hij schuldbelijdenis deed.

Zie ook:
- Cel geëist voor misbruiken nichtjes (16-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corry (31-1-2015 om 10:05)
Schuldbelijdenis gedaan, is het voor de kerk daarmee afgedaan? En 10 maanden straf, terwijl de kinderen hun leven lang misschien angsten en afkeer van mannen ervan overhouden!! Wat is de rechtsspraak hier toch slap!!!
ger (31-1-2015 om 09:57)
Dit zou een straf kunnen zijn voor onzedelijk gedrag slechts 1x, doe deze maal het aantal keer dat die crimi het "gedaan" heeft en dan kom je een beetje in de buurt van redelijk straf. Boven op de straf zou chem. cast. ook moeten, zowieso bij alle mannen die vrouwen en kinderen tot seks dwingen.
Geen begrip maar wel reëel blijven (31-1-2015 om 09:27)
Als ik het artikel van 16 januari lees dan kan ik daaruit opmaken dat het gebeurde 16 jaar geleden is. Als we het vanuit dat oogpunt bekijken was het meisje 13 jaar en de man 28. Ik ken de man niet maar hij was mogelijk nog niet eens getrouwd. Ik lees in dat stuk ook dat ze zelf bij hem in bed was gekropen en zich liet betasten. Van het een komt het ander en als er dan later spijt komt moet die 'vieze' oom boeten. Het is van hem wel heel dom. Maar de gelegenheid maakt de dief! Pas op met veroordelen als u de situatie niet kent. Ik wens de man en de slachtoffers veel sterkte.
willem77 (31-1-2015 om 08:40)
EEN ding is goed: in de gevangenis zal hij geen makkelijk leventje hebben. kindermisbruikers staan op het laagste niveau. niemand zal zich met hem bemoeien.
wim (31-1-2015 om 07:03)
Hoe bestaat dat je zoiets met je volle verstand je twee nichtjes voor levenslang beschadigd en de dader maar 10 maanden straf krijgt dit moet een foutje zijn ik vermoed dat het tien jaar moet zijn afgezien van zijn financieel verplichtingen.
rob (31-1-2015 om 00:26)
4.527 euro schadevergoeding alsof je dit met geld kan verzachten30 jaar tbs
Cookie-instellingen beheren