Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen met luchtdrukwapens aangehouden

Toegevoegd: 21-02-2015, 12.05 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vanmorgen is een 14-jarige inwoner van de Gemeente Veere aangehouden voor verboden wapenbezit. Hij had twee luchtdrukwapens bij zich.

Een oplettende getuige had de jongen 08.30 uur met de wapens zien staan op de Daauwendaelselaan in Middelburg. Agenten troffen hem korte tijd later op het Gervinsland aan en namen de wapens in beslag. Een van de wapens was nauwelijks van echt te onderscheiden.

De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld van zijn arrestatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (22-2-2015 om 10:08)
Hallo Middelburger, Deze wapens zijn op zich niet verboden, maar men heeft een pasje nodig(geregistreerd staan) en men mag deze alleen in een afgesloten tas of koffer meenemen naar bijvoorbeeld een meeting of oefening.
Jac (22-2-2015 om 03:24)
@Middelburger.... wie is hier nu ongeletterd... luchtdrukwapens mogen gewoon verkocht worden in NL, ZE zijn niet verboden. Je mag ze alleen niet in het openbaar gebruiken en of dragen, en je moet minimaal 18 jaar zijn....
gumblag (22-2-2015 om 00:38)
Luchtdrukwapens zijn niet verboden in Nederland. Men moet tenminste de leeftijd van18 jaren hebben bereikt om een luchtdrukwapen voorhanden te mogen hebben dan wel te mogen dragen. De basis voor het ten laste leggen van het verboden wapenbezit bij deze jongen is zijn minderjarigheid. Dat een der wapens een sprekende gelijkenis heeft met een bestaand vuurwapen ligt niet zo vast, ondanks dat er lijsten bestaan waarop luchtdrukwapens staan die door de minister als verboden luchtdrukwapens zijn aangewezen; de rechter moet nog vonnis wijzen. Er zijn ongeletterden, geletterden, meer geletterden en meest geletterden maar als de onderbuik gevoelens de overhand krijgen dan neemt het onderscheid daartussen zienderogen af...
onbekent (21-2-2015 om 23:31)
Nou sommige mensen hebben nou een maal een andere soorten speelgoed
Middelburger (21-2-2015 om 14:30)
Als je vandaag de dag nog niet weet dat dit soort speelgoed/ wapens in Nederland verboden zijn dan ben je echt ongeletterd.......zowel die jongen als zijn ouders.
Cookie-instellingen beheren