Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Weer tientallen fietsers bekeurd M'burg

Toegevoegd: 26-02-2015, 16.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Gisteren heeft de politie in het centrum van Middelburg opnieuw tientallen fietsers bekeurd omdat zij fietsten in het winkelgebeid. Dinsdag werden bij een soortgelijke 45 mensen bekeurd. Woensdag ging het om 46 personen.

Agenten schreven in de Sint Janstraat vier maal een boete uit. Aan de Nieuwe Burg ging het om twee boetes en in de Lange Delft acht. Aan de Gravenstraat reden 15 fietsers door het verboden gebied en aan de Lange Viele ging het om 11 fietsers. In de Korte Geere werden zes boetes uitgedeeld.

Deze actie is een vervolg op klachten van winkeliers en winkelend publiek over overlast in de binnenstad. De controles volgen op de bewustwordingsactie met waarschuwingen vooraf. Nu deze periode is afgelopen wordt er streng gecontroleerd met als doel afname van overlast en gevaarlijke situaties. Wie door het winkelgebied fietst riskeert een boete van 55 euro.

Zie ook:
- 45 fietsers in de fout centrum Middelburg (25-02-2015)
- Laatste waarschuwingen in fietsersgebieden (15-02-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-2-2015 om 18:16)
Prima actie, moesten ze veel vaker doen. Mensen zijn hardleers en denken dat verkeersborden niet voor hen gelden. Vraag me af wanneer ze nu eens in Vlissingen dit soort acties gaan doen, Walstraat en Lange Zelke fietsers hebben er schijt aan en trappen gewoon door. Vorige week ook weer zo iets was het druk in deze straten komt er een zo te zien keurige vrouw (op de fiets) aan, schatte haar leeftijd zo rond de 35 รก 40, iemand zei er wat van op een normale manier. Kreeg die man even voor vijf centen onderuit de zak van dat "viswijf" je zou in staat zijn om de fiets onder haar kont vandaan te trappen. Politie wanneer gaan jullie elke dag nu eens in Vlissingen dit soort acties doen, is brood nodig.
willem (26-2-2015 om 17:54)
ga zo door pak ze maar in hun centen wat crissis moesten ze in vlissingen ook doen
hinkepy (26-2-2015 om 17:45)
Al fietsend zal ik nooit meer boodschappen doen in het centrum van Middelburg, ga wel elders, of op de Mortiere-BOULEVARD!!!!!. Middelburgse winkeliers hebben liever zielige automobilisten in de stad.
Jan (26-2-2015 om 17:44)
GEWELDIG ! wanneer gaan ze dat nu in Goes ook eens doen ? en een fiets verbod vanaf 09.00 uur alstublieft. al dat gefiets tussen winkelend publiek is gevaarlijk en stomvervelend.
bumper (26-2-2015 om 17:18)
ik loop er gewoon tegenaan, als ze dan eens flink hard op hun gezicht gevallen zijn denken ze de volgende keer wel na, het is de beste oplossing. wie niet luisteren wil moet maar voelen. bumper
Cookie-instellingen beheren