Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 42 km

Poging oplichting Bed & Breakfast

Toegevoegd: 03-03-2015, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaresse van een klein toeristisch bedrijf in Middelburg is bijna opgelicht met behulp van een Engelse cheque. Dat meldt de politie.

Begin februari kreeg de Bed en Breakfast een mail van een klant uit Schotland, dat hij in juni twee kamers voor enkele dagen wilde huren. Hierna kwam een mail of de boeking vooruit betaald kon worden. Eind vorige week kreeg de vrouw een cheque. Hierop stond niet het overeengekomen bedrag, maar een veel hoger bedrag, namelijk 5.600 Engelse Pond. De vrouw vertrouwde de hele situatie niet en vond het beangstigend. Ze meldde haar verhaal op het politiebureau.

Dinsdag 24 februari besteedde het televisieprogramma Opgelicht ook aandacht voor de truc met de cheque. De televisiemakers waarschuwden ondernemers om uit te kijken. De oplichters zijn er op uit dat de cheque wordt geïnd, waarna het verschil moet worden terugbetaald. Enkele dagen later belt dan de bank. De cheque is vals en de bank wil het hele bedrag terug. Als het verschil is terugbetaald, blijkt dat de buit te zijn. Bekijk het filmpje van het televisieprogramma via deze link.

In Zeeland zijn veel toeristische bedrijven. De politie waarschuwt deze ondernemers extra alert te zijn bij dit soort boekingen. Heeft u te maken met een (poging tot) oplichting? Doe dan aangifte. De politie zal proberen de dader(s) op te sporen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marleen (3-3-2015 om 10:26)
gelukkig dat het programma opgelicht er is anders was die vrouw er mooi ingelopen in die truck en dan nog een kleine ondernemer pakken met zo iets schande tja oppakken maar doet de politie daar wel iets aan zoals in zo veel zaken is ceviel hoor je zo vaak
Cookie-instellingen beheren