Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Poging oplichting Bed & Breakfast

Toegevoegd: 03-03-2015, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eigenaresse van een klein toeristisch bedrijf in Middelburg is bijna opgelicht met behulp van een Engelse cheque. Dat meldt de politie.

Begin februari kreeg de Bed en Breakfast een mail van een klant uit Schotland, dat hij in juni twee kamers voor enkele dagen wilde huren. Hierna kwam een mail of de boeking vooruit betaald kon worden. Eind vorige week kreeg de vrouw een cheque. Hierop stond niet het overeengekomen bedrag, maar een veel hoger bedrag, namelijk 5.600 Engelse Pond. De vrouw vertrouwde de hele situatie niet en vond het beangstigend. Ze meldde haar verhaal op het politiebureau.

Dinsdag 24 februari besteedde het televisieprogramma Opgelicht ook aandacht voor de truc met de cheque. De televisiemakers waarschuwden ondernemers om uit te kijken. De oplichters zijn er op uit dat de cheque wordt geïnd, waarna het verschil moet worden terugbetaald. Enkele dagen later belt dan de bank. De cheque is vals en de bank wil het hele bedrag terug. Als het verschil is terugbetaald, blijkt dat de buit te zijn. Bekijk het filmpje van het televisieprogramma via deze link.

In Zeeland zijn veel toeristische bedrijven. De politie waarschuwt deze ondernemers extra alert te zijn bij dit soort boekingen. Heeft u te maken met een (poging tot) oplichting? Doe dan aangifte. De politie zal proberen de dader(s) op te sporen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Checkers (4-3-2015 om 13:41)
cheque's ? ik kan me heel vaag nog zoiets herinneren uit een vorige eeuw, de eurocheque..met guldens nog. Maar ik dacht dat die al lang afgeschaft was. Ik snap al helemaal niet dat er nog mensen zijn de nog maar er over denken een cheque te accepteren. Maar ja, de travellers komen elk jaar toch terug... betekend dat ze elk jaar toch genoeg domme mensen vinden die in hun oplichtingspraatjes trappen anders gingen ze wel naar elders. Gelukkig zijn er dan ook nog mensen in zeeland die bij de tijd zijn zoals die dame uit vlissingen
wim (3-3-2015 om 19:07)
Wat jammer wat het kleine bedrijfje betreft van het vals geld wat toch een groot verlies is voor hard werkende mensen is dat niet meer terug te verkrijgen die het huurde of zou de namen ook onjuist zijn die ze hebben opgegeven om te huren.
marina (3-3-2015 om 17:40)
ja, het geeft te denken als ze teveel op de cheque zetten natuurlijk, maar een fout is snel gemaakt als je niet uitkijkt zou je elke week wel opgelicht kunnen worden, telefonisch, op facebook, aan de huisdeur... Een mens moet altijd alert zijn
wearezuunigtoo! (3-3-2015 om 14:20)
@JaapMiddelsbrough: dat u van banken verantwoordelijkheid verwacht begrijp ik dan weer niet ;-)
JaapMburg (3-3-2015 om 12:22)
Jaren geleden is mij dit ook al overkomen n.a.v. een bootje dat ik te koop had staan ...... gelukkig ben ik er toen niet ingetrapt. Dat banken hierin hun verantwoordelijkheid nog niet hebben genomen, begrijp ik niet.
toon (3-3-2015 om 10:31)
hallo dit doen ze ook met advertenties op marktplaats ik had een menwagen te koop op marktplaats per mail kochten ze de wagen binnen een week werd er een cheque opgestuurd er zou een cheuffeur om het karretje komen en of ik het verschil wat teveel op de cheque stond mee wilde geven aan de persoon ing melde mij dat de cheqeu niet gedekt was kosten ing ongeveer100 euro jammer maar helaas
Cookie-instellingen beheren