Weerbericht:
Perioden met zon en droog. Vanavond regen
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 64 km

Forse brand verwoest schuur Nieuwdorp

Toegevoegd: 28-03-2015, 22.37 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Een forse brand heeft zaterdagavond aan de Citadel in Nieuwdorp een schuur en een caravan vrijwel volledig in de as gelegd. Niemand raakte gewond.


De brand werd rond 19.55 uur ontdekt. Kort daarop schaalde de brandweer op naar middelbrand. De brandweer, die het vuur uiteindelijk rond 21.05 uur meester was, zette blusploegen uit Borssele en Nieuwdorp in. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand.

De bewoners van het aangrenzende pand konden op tijd in veiligheid komen. De schuur moet als verloren worden beschouwd. Ook de caravan brandde volledig uit. In de schuur stond een oude Mercedes waaraan jarenlang was gesleuteld. Deze liep behoorlijk wat schade op.

De woning heeft volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland eveneens schade opgelopen. De brandweer heeft een deel van het dak moeten wegbreken om zo het vuur goed te kunnen doven. Salvage is opgeroepen om te helpen bij de schadeafhandeling.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand trok veel bekijks. De politie zorgde ervoor dat het publiek op veilige afstand bleef.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Corina Smit (3-4-2015 om 20:32)
Oorzaak brand is bekend, er zijn beelden van een brandstichter https://www.youtube.com/watch?v=dcPyqmgRqW0
Cookie-instellingen beheren