Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 17 km

Schadevergoeding geëist tegen koperdief

Toegevoegd: 17-04-2015, 22.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige S. M. uit 's Heerenhoek is vrijdag een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist. Ook wil de officier van justitie dat hij een schadevergoeding van zo'n 54.000 euro gaat betalen.  De zaak tegen M. werd bij verstek behandeld. M. werd, evenals twee jaar geleden, verdacht van de diefstal van gereedschap uit een loods in eveneens 's Heerenhoek (2011).

Er kwam een melding van een mogelijke poging tot inbraak op het bedrijventerrein van Hoondert in 's Heerenhoek, de politie ging kijken en er werd een politiehond ingezet. Het dier rook en ontdekte M. en daar waar een ieder stokstijf zou blijven staan, ging de man zich verweren. Resultaat zeker vijftig bijtwonden en de hond miste een stuk van zijn oor. De betreffende hondengeleider was daar kennelijk zo kwaad en gefrustreerd over, dat hij de geboeide 's M. een flinke trap in diens kruis gaf.


Het OM verspeelde door die trap haar recht op vervolging van de koperdiefstallen, zo oordeelde de rechtbank destijds. In Hoger Beroep oordeelde het gerechtshof in Den Bosch echter anders en verwees die de zaak opnieuw naar de Middelburgse rechtbank om het nog eens over te doen. Dat gebeurde dus vrijdag, waar hij dus opnieuw terechtstond voor de diefstal en het vernielen van een hond. En hond is namelijk 'een object' en wordt dus beschadigd of vernield en niet mishandeld.

Verzocht advocaat Martijn van der Want vorige keer om het OM niet ontvankelijk te verklaren, deze keer meende hij dat de actie van de hond tot vrijspraak zou moeten leiden. De hond was goed in de fout gegaan. Zonder de hond zou er geen verdachte zijn gevonden en dus was het bewijs onrechtmatig verkregen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joos (18-4-2015 om 16:06)
ik vind dat die agent goed werk heeft geleverd met een flinke trap onder zijn charlotten
De vetpot (18-4-2015 om 15:41)
De gevangenisstraf van vier maanden vind ik nogal weinig! En zeker als hij zo'n groot bedrag moet betalen als boete! Het is geen vetpot! Van een kale kip kan men niet plukken! Maar in feiten zou die dief een betalingsregeling moeten treffen met een bewindvoerder! In feiten is gedane zaken brengen geen keer! Die man heeft straf verdiend maar dan 5 jaar de cel in of pas als het geld betaalt is dat hij eruit mag!
jans (18-4-2015 om 15:20)
Als hondengeleider ben je dierenliefhebber. Goed te begrijpen dat hij zo reageerde. Wat een raar land leven we eigenlijk. Je mag hier niet eens boeven vangen. Welkom in Nederland, het land waar boeven vangen verboden is en als je wordt gepakt een straje krijft of wordt vrijgesproken....
mikel (18-4-2015 om 14:13)
dit is weer gewoon een voorbeeld van politie agressie iemand 50 keer laten bijten zonder in te grijpen daarna boeien en iemand in zijn kruis trappen goed gedaan hoor wat een lef
K (18-4-2015 om 14:08)
vreemd verhaal, die kerel verdient zoieso een dikke straf voor beide vergrijpen, maar die agent heeft niet het recht een geboeide man te mishandelen. als meneer agent op tijd bij de verdachte was geweest dan had deze in de boeien gezeten voor dat de hond zijn oor kwijt was en de verdachte lek was gebeten. vraag mijzelf toch echt af waar de begeleider uithing tijdens deze worsteling
ik laat het beest los ! (18-4-2015 om 13:56)
het lijkt me dat die vechthond gewoon is losgelaten op een verdachte en het daar maar mee moest uitvechten en de hondenbegeleider was niet in de buurt on zijn beest in bedwang te houden, of deed die daar expres lang over. DAT noem ik pas dierenmishandeling. De trap onder de gordel bewijst maar eens goed wat een walgelijk figuur die hondenagent is en dat die zich dus echt niet aan de regels houd of gehouden heeft. Die verdient dus ontslag op staande voet, het zal wel een medaille worden is dit land der gestoorden.
Cookie-instellingen beheren