Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 308 km

Schadevergoeding geëist tegen koperdief

Toegevoegd: 17-04-2015, 22.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige S. M. uit 's Heerenhoek is vrijdag een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist. Ook wil de officier van justitie dat hij een schadevergoeding van zo'n 54.000 euro gaat betalen.  De zaak tegen M. werd bij verstek behandeld. M. werd, evenals twee jaar geleden, verdacht van de diefstal van gereedschap uit een loods in eveneens 's Heerenhoek (2011).

Er kwam een melding van een mogelijke poging tot inbraak op het bedrijventerrein van Hoondert in 's Heerenhoek, de politie ging kijken en er werd een politiehond ingezet. Het dier rook en ontdekte M. en daar waar een ieder stokstijf zou blijven staan, ging de man zich verweren. Resultaat zeker vijftig bijtwonden en de hond miste een stuk van zijn oor. De betreffende hondengeleider was daar kennelijk zo kwaad en gefrustreerd over, dat hij de geboeide 's M. een flinke trap in diens kruis gaf.


Het OM verspeelde door die trap haar recht op vervolging van de koperdiefstallen, zo oordeelde de rechtbank destijds. In Hoger Beroep oordeelde het gerechtshof in Den Bosch echter anders en verwees die de zaak opnieuw naar de Middelburgse rechtbank om het nog eens over te doen. Dat gebeurde dus vrijdag, waar hij dus opnieuw terechtstond voor de diefstal en het vernielen van een hond. En hond is namelijk 'een object' en wordt dus beschadigd of vernield en niet mishandeld.

Verzocht advocaat Martijn van der Want vorige keer om het OM niet ontvankelijk te verklaren, deze keer meende hij dat de actie van de hond tot vrijspraak zou moeten leiden. De hond was goed in de fout gegaan. Zonder de hond zou er geen verdachte zijn gevonden en dus was het bewijs onrechtmatig verkregen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (18-4-2015 om 12:52)
Idd, de boete zal voorlopig niet betaald worden. Maar zonder hond was de dader niet gevonden (klote uitspraak, van een advocaat???hahaha) zonder dader had de hond niet hoeven komen. Ofwel....laat de man maar opdraaien voor zijn daden! Of de hond en of agent nu wel of niet correct gehandeld heeft! Idd, misdaad loont! Dhr S.M heeft genoeg op zijn naam staan! Maar, je moet volgens de wet niet alles door of bij elkaar halen. Te hopen dat er terug betaald gaat worden! (Dit is de eis, de uitspraak komt nog, ben benieuwd wat die wordt) Laat hem maar gaan werken om schade te vergoeden.
wh dejong (18-4-2015 om 12:38)
die agent had hem niet hard genoeg in zijn kruis kunnen trappen agent moet een pluim krijgen hier voor . agent moet wel de tanden poetsen van de hond want je weet maar nooit bij zo n ongedierte en wat een bacterie hij bij zich heeft
vosmeerder (18-4-2015 om 12:34)
ik hoop dat die inbreker nog bloed pist van iemands eigendom afblijven had het zelfde gedaan als het mijn hond geweest was.
Hondengeleider (18-4-2015 om 11:19)
En de agent die achteraf trapt in het kruis van een geboeid persoon dient verplicht een cursus zelfbeheersing te volgen. Je dient professioneel met je beroep bezig te zijn . Wel ik zou het zelfde gedaan hebben als dat met mijn hond zou gebeuren of de hond er nog eens op los laten ,ik zou die gozer nog een schouder klop geven die is gebeten waar gaan we naar toe hier in Nederland,Ik kan de geleider zelf en de hond ook , en ook de gene die is gebeten wel hij doet of probeert het niet bij mijn hond . Het zal straks zo zijn dat de boef vrijuit gaat ,maar de advocaat is bijna net zo´ n crimineel als zijn cliént. hebben beide een strafblad van hier naar Tokio. Lang leve Nederland
Bewoner Zeeland (18-4-2015 om 10:31)
Misdaad loont blijkbaar, daders zijn vogelvrij en als ze maar een haartje gekrenkt worden. Gelijk de straf fors minder, de heren rechters moeten eens nadenken dat bij koperdiefstal in sommige gevallen met mensenlevens wordt gespeeld. Is gewoon het risico van het vak en later niet zeuren als je er niet zonder kleerscheuren vanaf brengt
Cerebrus (18-4-2015 om 10:29)
Volgens mij is die hond een stuk intelligenter dan dat stuk vuil of z'n advocaat.
Cookie-instellingen beheren