Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

60 Uur taakstraf voor mishandeling BOA

Toegevoegd: 21-04-2015, 20.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft vandaag een Vlissinger schuldig bevonden aan zware mishandeling van één buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en bedreiging met de dood van twee BOA's van de gemeente Vlissingen. Dat heeft de gemeente Vlissingen bekend gemaakt.

Één van de BOA's sprak op 31 januari de verdachte aan op de Schuitvaartstraat omdat hij zijn hond niet had aangelijnd. In reactie daarop ging de verdachte door het lint, schopte hij de opsporingsambtenaar meerdere malen en sloeg hij hem. Toen de andere BOA zijn collega te hulp schoot dreigde de verdachte hen, wanneer hij ze weer tegen zou komen, door het hoofd te schieten.

De verdachte is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur.

Zie ook:
- Man mishandelt opsporingsambtenaar (31-01-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (22-4-2015 om 16:19)
Jaja, de hond is heilig bij hen en een mens is niks waard in hun ogen... Dan krijg je dat... Goed straffen maar, de gekken...
Bet (22-4-2015 om 15:25)
De communicatieve vaardigheden van deze ambtenaren laten helaas in sommige gevallen te wensen over. Heb regelmatig gezien hoe iemand op een vrij agressieve manier benaderd werd. Dat escaleert dan al gauw.Geen vistiekaartje voor de stad. Dat kan in veel gevallen anders. De goede collega's buiten beshouwing gelaten.
TSS (22-4-2015 om 14:08)
@Jan: waarschijnlijk heeft de BOA de man juist willen matsen door hem alleen te waarschuwen en niet te bekeuren. Ik wil niet weten hoe de man gereageerd zou hebben als hem direct een proces verbaal werd aangezegd.
;inda adam (22-4-2015 om 13:02)
en als de politie burgers mishandelen hoor je niets is bij mij namelijk gebeurd
Jan (22-4-2015 om 12:11)
moeilijk voor de rechter denk ik. als de boa gewoon een boete had uitgeschreven was er verder waarschijnlijk niets gebeurd. hij had de man niet moeten uitdagen, daar kunnen veel mensen gewoon niet tegen. als je nu ziet hoeveel tijd en mankracht dit gekost heeft, dat had makkelijk anders gekund.
[F]rankie.XL (22-4-2015 om 12:03)
Toevallig schreef ik 2 dagen geleden nog een blog over dit onderwerp. Zolang dit soort tuig weg blijft komen met van die lullige taakstrafjes, zal dit niet veranderen maar eerder toenemen. Bah!
Cookie-instellingen beheren