Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkrachting door pedofiel niet bewezen

Toegevoegd: 13-05-2015, 16.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Ouders van drie jonge meisjes (3, 5 en 7) hebben woensdag verbijsterd, ontsteld en vol ongeloof moeten aanhoren dat de man die hun kinderen seksueel zou hebben misbruikt door onvoldoende bewijs en geblunder van het Openbaar Ministerie(OM) grotendeels werd vrijgesproken.

Voor het ene bewezen feit, ontucht kreeg de 28-jarige P. G. uit Emmeloord dertien dagen cel (gelijk aan het voorarrest), een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Tegen G. was voor verkrachting, ontucht en mishandeling een celstraf van veertien maanden plus tien maanden voorwaardelijk geëist. Tussen november 2006 en november 2010 zou G. in Middelburg het dochtertje van zijn vriendin hebben verkracht en zou hij ontucht met haar hebben gepleegd. Daarvan vond de rechtbank alleen de ontucht bewezen. Bij de beoordeling van het seksueel misbruik van een ander meisje (7) vond de rechtbank dat er niet voldoende bewijs was.

In de zaak van een vijfjarig meisje, dat hij misbruikt zou hebben en waarbij hij haar moeder zou hebben mishandeld was het OM in de fout gegaan. In 2010 hadden zowel de politie als het OM aan alle belanghebbenden duidelijk gemaakt dat G. voor de mishandeling en het misbruik niet door justitie zou worden vervolgd. Dat het nu toch was gebeurd had niet mogen gebeuren en dus kwam de rechtbank niet eens aan een beoordeling van de feiten toe.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pdw. (13-5-2015 om 18:18)
Hier gaan koppen rollen, neem ik aan?
niek (13-5-2015 om 17:33)
dit is te belachelijk voor woorden deze piep vent had alles moeten verliezen zoals deze drie kinderen die voor de rest van hun leven met deze gebeurtenissen moeten leven!!!! wat gaat deze wereld naartoe?
Cerebrus (13-5-2015 om 17:17)
Maar als je je boete niet betaalt, dan draai je het gevang in! Kwestie van prioriteiten, nietwaar meneer de rechter?
franky (13-5-2015 om 17:05)
Hoe is het mo-ge-lijk, wordt het niet eens tijd dat het rechtsysteem op de schop gaat?
hulde voor dit sterk staaltje rechtspraak... (13-5-2015 om 17:02)
Als het niet zo misselijkmakend verhaal was zou je toch echt denken dat dit een grap is; hoe halen de duurbetaalde heren en dames juristen het in hun hoofd om dit soort zieke circus toch weer iedere keer vol te houden. Ik zeg; heel veel sterkte voor de slachtoffers (dat zijn m.i. ook de ouders) en beterschap voor deze zieke figuren die de dader (bijna) vrijuit laat gaan. Als je er zo'n zootje van maakt moet je toch wel echt diep gezonken zijn.
Cookie-instellingen beheren