Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 262 km

Over vluchtstrook met bijna 60 kilometer te hard

Toegevoegd: 23-06-2015, 19.57 uur
Door: Rolf de Feijter

HEINKENSZAND - Maandagavond en -nacht zijn twee bestuurders staande gehouden nadat ze tijdens de wegwerkzaamheden met grote snelheden over de A58 reden.

Rond 23.30 uur zagen agenten ter hoogte van Heinkenszand een personenauto voorbij rijden. Deze reed richting Goes. Tijdens een snelheidsmeting bleek dat de auto 127 kilometer per uur reed. Vanwege de snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur reed de bestuurder dus 37 kilometer per uur te hard. Terwijl de overtreding werd geconstateerd, vonden er ook daadwerkelijk werkzaamheden aan de vangrail plaats. De 45-jarige bestuurder uit Kruiningen kreeg een proces-verbaal uitgereikt. Hij verklaarde haast te hebben. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.

Ook later in de nacht waren er aan de A58 bij Heinkenszand nog werkzaamheden bezig. Hierbij waren twee rijstroken afgesloten en reed het verkeer over de vluchtstrook. De aangepaste snelheid bedroeg 90 kilometer per uur. Rond 02.00 uur zagen agenten een auto rijden. Deze reed bijna 150 kilometer per uur over de vluchtstrook, dus een overschrijding van bijna 60 kilometer per uur. De 40-jarige bestuurder uit Brielle werd bij het benzinestation gecontroleerd. Hij had geen verklaring voor zijn optreden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kon zijn weg met een taxi vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (24-6-2015 om 12:09)
Ik deel de mening van alle mensen die een reactie gegeven hebben, echter beste mensen: ze zijn toch wel van de pot gerukt om dat lange stuk 90km/h danwel 70km/h te maken. in 99% is er geen enkele wegwerker aanwezig. Het levert soms levensgevaarlijke situaties op zo ben ik bijna aan de achterkant aangereden door een vrachtwagen omdat ik netjes 90 reed. De voorste remt, ik ook, de achterste niet. Dan nog die dwaze invoegstrook bij Heinkenszand waar regelmatig we helemaal stil staan en de chaos is compleet. Kortom, je aan de snelheid houden zorgt voor nog meer problemen. Ik wil namelijk wel gezond en zonder schade thuis komen. Maar daar houden ze bij de politie en Rijkswaterstaat geen rekening mee.
Karel B (24-6-2015 om 11:40)
Allemaal reacties van mensen die zelf aan de weg werken geloof ik of allemaal mensen die 1 x per maand over de weg rijden en nooit wat zien wat er elke dag gebeurt.. Ik ben chauffeur en rijd 3 x per dag naar Utrecht heen en weer van Vlissingen.. De laatste 12 jaar heb ik nog NOOIT 1 dag meegemaakt er ergens GEEN wegwerkzaamheden waren ? Hoe kan dit ? Waar komt al dat geld vandaan ? Nu snap ik wel er zoveel ongelukken gebeuren, allemaal schuld van wegenbouwers en provincie..In de jaren 90 heb ik nog nooit 1 bekeuring gehad en 1 a 2 x per jaar zag je ergens werk langs de weg.. Nu zie je zelfs op de A58 ELKE DAG ergens wel werkzaamheden.. Alleen maar subsidie trekken van Europa dat is het.. Als je echt veiligheid meent moet je mensen belonen
Chimelle (24-6-2015 om 10:52)
@ Michelle, invordering is pas bij 50 te hard, niet bij 37 te hard...
Frits (24-6-2015 om 10:17)
@Michelle. Er zijn regels voor het invorderen en die zijn gewoon gevolgd. 1e auto 37 te hard, dus niet inleveren. 2e auto 60 te hard dus wel inleveren.
Ann (24-6-2015 om 10:02)
@Michelle Rijbewijs wordt pas ingevorderd bij 50 km te hard, heeft niks te maken met de opgegeven reden.
walter (24-6-2015 om 09:51)
@Michelle, die man reed 37 km/h te hard, de politie is verplicht het rijbewijs in te vorderen bij 50 km/h of meer, daarbij bepaald de officier van justitie wat het boetebedrag is, het kan ook zijn dat hij die man voor de rechter laat komen, en dan het rijbewijs inhoud.
Cookie-instellingen beheren