Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 31 km

Gezonken jacht Veerse Meer geborgen

Toegevoegd: 05-07-2015, 23.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - De gezonken zeiljacht in het Veerse Meer is zondagavond uit het water getakeld.

Voor de berging was een grote telescoopkraan nodig. Hiervoor moesten er eerst rijplaten worden gelegd op een grasveld. Rond 17:00 uur kon de kraan worden opgesteld. Nadat een duiker twee hijsstroppen aan het jacht had bevestigd kon de kraan een poging doen op het jacht boven water te hijsen. Dit lukte niet omdat het jacht te zwaar was omdat die vol water stond. De aannemer moest daarop met een vrachtwagen terug naar het bedrijf om extra contragewicht te halen voor de kraan.

Rond 19:15 uur werd een tweede poging gedaan om het jacht aan de kant te krijgen. Deze keer kon de kraan het gewicht tillen. Een duiker heeft daarna een gat in de romp geslagen zodat het water wat in het jacht zat weg kon stromen.

Nadat het jacht op de kant was getakeld konden agenten constateren dat er niemand meer aan boord was. De oorzaak van het zinken is vermoedelijk ontstaan door een gat in de romp van het schip.

Zie ook:
- Zeiljacht gezonken in het Veerse Meer


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaapj (7-7-2015 om 20:27)
Een gat in de romp slaan? nog nooit van een dompelpomp gehoord of van een hevel? En het gat waar het water door naar binnen kwam laat het er toch ook weer uit? Hoe komt een boot aan de kant trouwens aan zo'n spontaan gat in de romp? Nou ja dat zegt eigenlijk iedereen al :-)
douwe (6-7-2015 om 13:51)
Leuk klussie! Welk duikers zijn hier aan het werk?
Hans (6-7-2015 om 12:23)
Dan sla je nog geen gat in de romp, daar hebben ze tegenwoordig pompen voor........................
Hans (6-7-2015 om 10:17)
Wie bellen ze dan? Haha wederom als voorheen, kraan te klein, boot te zwaar. Doet me denken aan het bergen van een Duitse onderzeeƫr in het Veerse Meer. En uh, gat in de rom van de boot? die komt er toch ook niet spontaan in mag ik hopen. Of is het een polyester boot kever?
Cookie-instellingen beheren