Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Duiker korte tijd vermist bij Bruinisse

Toegevoegd: 18-08-2015, 22.03 uur
Door: Rolf de Feijter

BRUINISSE - Bij een duikplek ijn Bruinisse is vanaovnd korte tijd een duiker vermist geweest. De hulpdiensten rukten massaal uit.

De melding van de vermiste duiker ter hoogte van de Jan Goudzwaardweg kwam vanavond rond 18.15 uur binnen bij de meldkamer. Direct werden brandweerduikers, een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Al snel bleek dat de vermiste duiker terecht was en dat de hulpdiensten terug konden keren naar hun post. Over de verwondingen van de duiker was echter niets bekend.

Maandagmiddag werd even voor 14.00 uur ook alarm geslagen omdat er een duiker in problemen zou zijn gekomen. Dat gebeurde bij de Bergsche Diepsluis. Kort nadat de KNRM van Hansweert was opgeroepen, bleek dat de duiker veilig boven water was gekomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harmen (19-8-2015 om 15:00)
Steeds meer paniek rondom het duiken. Na 37 jaar en meer dan 3000 duiken alleen al in de Oosterschelde heb ik dit zelf nooit meegemaakt. Wel mensen die op onverantwoorde tijden op plaatsen te water gaan die zij niet kennen en dan de mening van iemand die ervaren is in de wind slaan. B.v. op Het Sas van Goes Oostzijde naar 30 meter tijdens halftij afgaand water, een redding uitvoeren als examentraining. 1e je zit in een vaargeul, 2e de stroming kan je in zijn greep nemen. 1e halte is dan Zeeland brug met een beetje geluk Kats. Dit soort mensen weten niet waar zij mee bezig zijn. En zij bezorgen het duiken een slechte naam. De miljoen andere duiken vallen niet op. Mijn motto. Ga alleen te water als je weet hoe er uit te komen.
Bumper: (19-8-2015 om 10:22)
als het sport duikers zijn gewoon de kosten presenteren, en zeker bij buitenlanders, gelijk afrekenen. Als ze met een duikersuitrusting de winkel uit lopen denken ze al duiker te zijn daar moet maar eens een einde aan komen, net als bij een rijbewijs officiële papieren halen.
Jan (19-8-2015 om 08:12)
wanneer houden die onderwater koekeloerders er eens mee op of betalen ze zelf die heli?
Avan S (19-8-2015 om 04:24)
Wat zijn dit voor stomme actie's elke x ? Wekelijks lees ik dit weer duiker vermist.. Brandweer en alles maar opdraven elke x ! Laat die gasten alle kosten maar betalen steeds bah daar wil ik mijn belasting geld niet aan verspillen... ik duik zelf al 24 jaar met maatjes of collega's en nog nooit zoiets meegemaakt !! Gewoon lekker eigenwijs doen en alleen duiken of mensen die er niks van snappen, blijf dan thuis !!!
Jan (18-8-2015 om 22:42)
Vanwege regelgeving is het complete onzin om hier brandweerduikers naar toe te sturen. Hoog tijd om het uitrukprotocol aan te passen.