Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Tractor gekanteld, bestuurder gewond

Toegevoegd: 10-09-2015, 12.58 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - In het Zeeuws-Vlaamse Hengstdijk is donderdagochtend de bestuurder van een tractor gewond geraakt toen deze op zijn kant terecht kwam.
 
Het ongeluk gebeurde rond 11.40 uur op de Zuiddijk. De tractorbestuurder reed rond uur met zijn gevaarte over de Campensedijk en vloog kort daarop uit de bocht. Mogelijk gebeurde dat als gevolg van een technisch mankement.

De brandweer werd opgeroepen en de tractorbestuurder is met onbekend letsel per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Terneuzen. De tractor lekte diesel maar de brandweer heeft de lekkage ingedamd. De wegbeheerder is in kennis gesteld. De weg is ter plekke afgesloten geweest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marco (12-9-2015 om 01:34)
Nou Kees ik weet niet of je wel eens met een tractor met cultuurwielen hebt gereden, maar dan moet je met een kippertje aardappels in een bochtje zeer voorzichtig zijn want zelfs als je het voorzichtig doet voel je de kipper al tegen je tractor duwen. Dus ik denk dat Piet wel degelijk kennis van zaken heeft. Trouwens de smalle banden zijn ook niet nodig voor het rooien, want je rijd met je wagen daar waar al gerooid is, behalve bij het opzetten dan.
Klaas (11-9-2015 om 13:12)
Piet heeft weldegelijk 100% gelijk. Met deze smalle banden op 1.50mtr , ga je heel gemakkelijk schuiven. Of de kar nu wel of niet goed geladen is. Het bandenspoor op de weg zegt genoeg.
Kees (11-9-2015 om 12:09)
@ piet blijkbaar heb je weinig kennis van zaken. De smalle banden zijn nodig voor het aardappels rooien. De kipper is niet verkeerd beladen, dat er van voren niets boven het schot uitsteekt wil niet zeggen dat er niks zit en de oplegdruk te laag is. De aanhangers zijn gewoon hydraulisch geremd dus als trekker remt doet aanhanger dat ook mits er geen technisch mankement is
piet (10-9-2015 om 18:44)
Als je met zo'n combinatie de weg op gaat kan het nooit goed gaan. Kar verkeerd beladen teveel achterop, tractor op smalle achterbanden. Te hard de bocht in dan wil de kar rechtuit. Dan stuurt de kar de tractor, gevolg de tractor word op zijn kant gedrukt door de tractor.
Cookie-instellingen beheren