Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vooral later overdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongen (16) op pad met stroomstootwapen

Toegevoegd: 08-11-2015, 11.13 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Een 16-jarige jongeman is vannacht in Zoutelande aangehouden omdat hij met een taser op straat liep. Het bezit van zo'n stroomstootwapen is verboden.

Agenten werden rond 02.30 uur getipt dat de jongen in de Langstraat liep. Hij zou volgens de politie op dat moment zelfs het wapen laten 'knetteren'. Toen de politie arriveerde liep de jongen bij een groepje mensen.

De agenten vroegen de jongen het wapen te overhandigen. Dit bleek in een jaszak te zitten. Het wapen werd in beslag genomen en de jongen werd onder licht verzet in een politiewagen gezet en meegenomen naar het bureau voor verhoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-11-2015 om 07:12)
zestien jaar oud loopt een jongen s, nachts met een stroomstoot wapen in de straat hoe kan nu zoiets gebeuren, ik kan niet begrijpen dat die jongen nog niet in zijn bed ligt te slapen op die leeftijd, indien de jongen nog ouders heeft dit kan toch niet zonder de ouders dit weten en dan een stroomstoot wapen in bezit heeft, waarom word zo een jongen niet door politie thuis gebracht voor verhoor af te nemen in bijzijn van zijn ouders of diegene die daar verantwoord voor zijn.
Toon (8-11-2015 om 22:32)
Tsja.....al dit soort spul is op de markt. Waarom koop je het?? Om te gebruiken denk ik dan. Koop je niet per ongeluk. Met de rechterlijke (on)macht die we hebben en die af en toe eens afdalen van een of andere vreemde planeet, is dit allemaal zonder groot risico. Vermanende toespraak en wat uurtjes taakstraf en het is weer over. Verzet??? Als gepensioneerd diender gaven we dat soort een flink pak slaag. Doe je dat nu, dan sta je in de beklaagdenbank en kan het je, niet al te best betaald, baantje kosten. Maar er is hoop, want als we straks ook een kalifaat zijn, wordt dat niet meer toegestaan. Die pakken kennelijk de zaken wat strakker aan. In welke tijd leven nu in dit land?
Ronald (8-11-2015 om 19:23)
Je neemt me de woorden uit de mond, zou hij zelf wel beseffen wat zo'n teaser voor pijn veroorzaakt ? Hopelijk laten ze hem dit zelf eens voelen, dan zal hij wel laten om er nog een aan te schaffen en zich nog verzetten bij aanhouding en dat op die leeftijd, ongelofelijk.
renee (8-11-2015 om 18:31)
Tocht denk ik dat wij niet weten hoeveel van dat soort wapens er in het bezit zijn van jongeren. Maar niet iedereen heeft de zin of geld aan gevechtsportten mee te doen. Dus als internatief?????
Henk (8-11-2015 om 12:01)
Even dat ding op hemzelf uitproberen ! Ik weet zeker dat hij er dan in de toekomst geen een meer aanschaft .