Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trio ronselde minderjarige voor prostitutie

Toegevoegd: 10-11-2015, 16.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft drie personen aangehouden die een minderjarig meisje er toe zouden hebben aangezet om in de prostitutie te gaan. De politie hield eerder al 15 klanten van de minderjarige prostituee aan.


De prostitutie vond volgens de politie vermoedelijk overwegend plaats vanuit woningen in Middelburg en Vlissingen, maar er is volgens een woordvoerder mogelijk ook sprake geweest van escortservices en zogenoemde 'car-dates'.

Volgens de politie werd het meisje eind 2014 geronseld om de prostitutie in te gaan. De drie arrestanten worden er van verdacht dat zij het meisje hebben uitgebuit in de periode dat zij in de prostitutie zat. Ze werd volgens de politie in die periode vermist en was mede daardoor erg kwetsbaar.

De politie zegt dat de nu aangehouden personen verdacht worden van mensenhandel. Het gaat om een 20-jarige man uit Goes, een 20-jarige vrouw uit Vlissingen en een 26-jarige man uit Velp. Zij zijn vanmorgen vroeg aangehouden.

Klanten
In het politie-onderzoek zijn in een eerder stadium al 15 andere verdachten aangehouden. Het ging om klanten van de minderjarige prostituee. Negen van hen hebben bekend dat zij betaalde seks hebben gehad met het minderjarige meisje.

De arrestaties werden uitgevoerd door de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant in samenwerking met de politie uit de eenheid Oost-Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leslie (10-11-2015 om 17:25)
Mooi nu die lui aan de schandpaal .laat heel middelburg en omstreken zien wie die Pedo,s zijn .Het zal je dochter wezen . kielhalen die Lui
Bezorgde moeder (10-11-2015 om 17:20)
Hoop het uiteraard nier, maar moet direct denken aan dat 15-jarige meisje wat laatst vermist was.. Goed dat die lui eindelijk opgepakt zijn, levenslang opsluiten!
ajs (10-11-2015 om 17:11)
gatverd stelletje onderkruipsel aub geen taakstraf minimaal 10 jaar want dit meisje heeft levenslang, haar hele leven is kapot vraag het en ik kan je zo uitleggen.
w (10-11-2015 om 17:10)
Goed beezig
A van S (10-11-2015 om 17:02)
VIESPEUKERIJ !!!!!!!! Bah dat je als mens je zelf zo kan verlagen door je lichaam te verkopen voor sex, ook dat meisje is super dom en fout.. Die volwassenen moeten voor 30 jaar de cel in en 100.000 euro schade vergoeding en therapie betalen voor dat meisje.. Ook als je drugs verkoopt en handels is net zo slecht en erg.. Voor de blowende mensen, lees dit goed.. Drugs maakt je lichaam langzaam kapot en sex voor geld is vreselijk immoreel en zeer mensonwaardig !!!
Cookie-instellingen beheren