Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 260 km

Geschrokken hert in vaargeul bij Vlissingen

Toegevoegd: 20-04-2016, 11.02 uur
De KNRM heeft het hert richting het strand gedreven.
De KNRM heeft het hert richting het strand gedreven.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De KNRM is vanochtend uitgevaren nadat een hert bij het badstrand in Vlissingen in de vaargeul terecht was gekomen.


Het hert was in paniek geraakt door loslopende honden en de Westerschelde ingevlucht. Een binnenkomend schip moest een uitwijkmanoeuvre maken. Rond 08.35 uur werd de KNRM-reddingboot opgeroepen.

De bemanning van de reddingboot wist het dier richting het Nollestrand te drijven. Daar nam het vervolgens een snelle spurt richting de duinen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (21-4-2016 om 15:56)
Vol walging heb ik sommige reacties gelezen. Wat een domme mensen heb je toch! Wees verdorie blij dat het dier gered is!
vlissingse (21-4-2016 om 13:56)
@ ?: Waarom moeten wij hondeneigenaren onze honden aan de riem laten in gebieden waar ze los mogen lopen, wij betalen al genoeg en de meeste houden ze aan de regels en als je in dat gebied als hondenhater loopt, ga dan ergens anders lopen, zijn nog genoeg andere plekken waar honden niet mogen los lopen, dus zit allemaal niet zo te zeuren, als je in zo`n gebied loopt heb je de kans dat je een hond tegen komt die los loopt ja en ik heb echt nog nooit meegemaakt dat een hond tegen mij aan sprong
vlissingse (21-4-2016 om 13:55)
@ wim: Dat is niet waar, in het nollebos, park bij de sauna en eerste opgang mogen de honden los! En op verschillende plekken buitenom dat, maar dat is nu niet van belang. @ bart: Alle tijden mogen ze los in het bos, waarschijnlijk kwam dat hert daaruit gerent en ja dan is het badstrand heel dichtbij.
martin (21-4-2016 om 11:49)
Dit is de natuur, goed dat 't zo opgelost is. Het is goed voor honden dat ze tenminste nog een bepaalde tijd los mogen lopen in bepaalde gebieden waar niemand er last van heeft. Op het strand is er buiten het seizoen alle ruimte dus waarom ook niet? Hondeneigenaren betalen hier zelfs belasting voor. Al die katten die in mijn tuin poepen zijn belasting vrij. Die lopen gewoon vrij waar ze maar willen. Die doden ook vogeltjes. Daar hoor je mij ook niet over zeuren. Waarom dan nu weer wel direct alle honden hun vrijheid ontnemen?
wim (21-4-2016 om 07:03)
Iedereen weet dat het verboden is om honden los te laten lopen ongeacht waar je bent of woont
Franky (21-4-2016 om 01:46)
@ Herrie, Ook gelezen idd, Vanuit Vlissingen bijna naar Breskens gezwommen, dat had dit hertje nooit overleefd, laat staan dat dit verhaal klopt. En voor de honden haters, tja honden mogen buitenom het seizoen gewoon los lopen in de bossen, duinen en het strand. Dit zijn gewoon incidenten, ik heb zoiets nog nooit eerder gelezen, Verder gewoon prima gehandeld door de hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren