Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Autobrand in Westerscheldetunnel N62

Toegevoegd: 27-05-2016, 13.52 uur - Update: 27-05-2016, 16.11 uur
Door: Roland de Jong

DRIEWEGEN - De Westerscheldetunnel (N62) is momenteel afgesloten vanwege een autobrand in de westbuis van de tunnel.


De brandmelding kwam rond 13.40 uur binnen. De auto bevond zich in de buurt van dwarsverbinding L13 in de westbuis (richting Terneuzen). De bestuurder is ongedeerd uit het voertuig gekomen. Er werden verschillende brandweerwagens opgeroepen. Omstreeks 14.25 uur was de brand geblust.

Rond 13.55 uur verwachtte de NV Westerscheldetunnel dat de tunnel enkele uren volledig dicht zou blijven. Daarom werd aangeraden om te rijden via Antwerpen. Rond 14.30 uur werd aangegeven dat de buis richting Zuid-Beveland binnen een half uur weer opengesteld zou worden.

Dat klopte, want rond 15.00 uur kon het verkeer richting Borssele weer worden hervat. De verwachting is dat de westbuis (waarin het ongeluk plaatsvond, richting Zeeuws-Vlaanderen) rond 15.30 uur weer deels open kan. Het verkeer zal dan over één rijstrook moeten rijden. "Houd rekening met file", zo luidt het advies van de NV Westerscheldetunnel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (2-6-2016 om 05:39)
Nooit leuk als je moet wachten door omstandigheden maar ongelukken gebeuren nu eenmaal .Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen .Ik vind wel met de techniek van tegenwoordig dat ze je wel een beetje mogen updaten over hoelang het ongeveer kan duren .Ze laten je wel dikwijls in het ongewis bij de WST en dat kan veel beter.
de Zeeuw (28-5-2016 om 11:18)
Mensen hier hebben altijd wel wat te klagen, is het niet over een ongeluk in de tunnel dan is het wel wat anders. Ik stond bij tolplein toen net alles op rood ging. Werd vervolgens netjes door het tunnel personeel aangesproken en werd uitgelegd dat ze zelf ook geen idee hadden hoelang het zou gaan duren. Een ongeluk kan altijd gebeuren maar ik heb het vermoeden dat de mensen die hier klagen vaak zelf de mensen zijn die het normaal vinden om over afgekruisde rijstroken en/of snelheids limieten niet in acht nemen. Als iedereen zich netjes aan de snelheid zou houden zouden er al een stuk minder ongevallen gebeuren.
Dummy (27-5-2016 om 21:46)
Wij worstelen en komen boven....
jan (27-5-2016 om 20:28)
amateuristische regeling op toegangswegen naar Westerschelde tunnel. men is niet in staat bij calamiteiten verkeer door een tunnnelbuis of toegangsweg te geleiden. heeft men nog niet nagedacht over matrix borden op toegangswegen te plaatsen. op deze manier is westerscheldetunnel gewoon een zeer slechte verbinding.
chuckles (27-5-2016 om 20:16)
bizar, je zal maar braaf luisteren naar de nieuwsberichten en rechtsomkeert over antwerpen rijden, en een uur later hoort dat de buis weer vrij is hier gaat idd iets niet goed
Zeeuw (27-5-2016 om 17:54)
En twee uur later, op dezelfde weg naar de tunnel toe; een vrachtwagen die de vangrail compleet naar z'n gruzelementen rijdt. Wat gaat hier nu structureel mis?
Cookie-instellingen beheren