Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

KNRM Neeltje Jans helpt zeiljachten

Toegevoegd: 19-06-2016, 10.26 uur
De reddingsactie van zaterdagmiddag.
De reddingsactie van zaterdagmiddag.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De KNRM-reddingboten Koopmansdank en Fred zijn zaterdag de bemanningen van twee zeiljachten te hulp geschoten.

Rond 00.15 uur werd de reddingboot Fred opgeroepen omdat een zeiljacht vast was komen te zitten in de veiligheidslijn van de Oosterscheldekering. Deze veiligheidslijn is bedoeld om te voorkomen dat watersporters en boten door de sterke stroming onder de kering door worden getrokken. Het jacht was in de problemen gekomen doordat het last had gekregen van een motorstoring.

Zaterdagmiddag rond 15.30 uur moest de Koopmansdank uitvaren voor een jacht dat geen goede voortstuwing meer had. Het kon zelf naar de haven varen maar afmeren bleek een te grote uitdaging. De KNRM heeft het jacht langszij genomen en veilig in de haven gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
edwin (19-6-2016 om 17:19)
het zo toch al zoveel helpen dat mensen de scheepsmotor één keer per jaar na laten kijken.nu vaart men door totdat het niet meer werkt.verkeerde zuinigheid . Gelukkig is er altijd de KNRM.ik hoop dat ze die scheepslui wel een rekening sturen anders veranderd er nooit wat aan de mentaliteit