Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Kettingbotsing in Westerscheldetunnel N62

Toegevoegd: 22-06-2016, 17.22 uur - Update: 22-06-2016, 19.12 uur
Hulpverlening bij het tunnelongeluk.
Hulpverlening bij het tunnelongeluk.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HOEK - In de oostbuis van de Westerscheldetunnel, de buis richting Borssele, is een kettingbotsing gebeurd waarbij acht voertuigen zijn betrokken. Hierdoor was deze tunnelbuis circa 2 uur lang afgesloten.

Het ongeluk op de Westerscheldetunnelweg (N62) gebeurde rond 17.10 uur. De oostbuis was toen net weer vrijgegeven na een eerder pechgeval. Volgens de politie is er vermoedelijk één persoon lichtgewond geraakt. Rond 17.30 uur is nog wel een brandweerwagen naar de ongevalslocatie gestuurd. Er is echter geen sprake van een ernstig ongeluk. Wel is er de nodige blikschade. 

De stremming van de oostbuis (richting Borssele) nam geruime tijd in beslag. Een half uur na de botsing werd het advies gegeven om de omleidingsroute U09 te volgen via Antwerpen. Even na 19.00 uur kon de tunnelbuis weer worden vrijgegeven. Wel was er toen nog een snelheidsbeperking van kracht vanwege de drukte.

Pechgeval
Overigens werd de westbuis (richting Terneuzen) vanavond ook enige tijd afgesloten. Dat kwam niet door het ongeluk maar vanwege een pechgeval. De buis ging rond 18.00 uur dicht. Rond 18.20 uur kon deze buis weer worden opengesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (25-6-2016 om 20:01)
En iedereen staat weer klaar met een mening terwijl ze niks weten van de toedracht walgelijk gewoon
Wee (23-6-2016 om 22:15)
Vertrek op tijd, zo hoeft u niet te haasten.
Rick (23-6-2016 om 11:17)
Er is toch trajectcontrôle?? Enige remedie: boete voor snelheidsovertreding in de tunnel verTIENvoudigen, dan vermindert de haast om thuis te komen onmiddellijk! Mensen weten wel dat ze een prent krijgen boven de 100 km/u, maar het interesseert ze niet.........
jacob (23-6-2016 om 10:49)
Bumperkleven telefoon gebruik etc., zijn vaak de oorzaak van zulke ongevallen. Deze aso weggebruikers moeten eens keihard worden aangepakt. Ook gisteren weer zit men met de telefoon in de hand in de tunnel, zelf gezien. Buiten de tunnel wordt er keihard, ver over de 100 km gereden. En ga zomaar door en geen enkele Politie wagen te bekennen. Rij maar eens een paar keer per week naar de Randstad dan komen je haren recht over eind bij het zien van bijna ongevallen door onoplettendheid.
corrie (23-6-2016 om 10:48)
Naar aanleiding van de botsing in de westerscheldetunnel. Een betere verlichting zou ook wel eens kunnen helpen. De Vlaketunnel is veel beter verlicht.
Manon (23-6-2016 om 10:41)
De tunnel was net dicht geweest na een berging en vervolgens wordt de tunnel opengesteld zonder snelheidsbeperking. Er werd niet harden dan 80 gereden. Maar iedereen wil graag naar huis. Een als ze dan ineens vol in de ankers gaan hoeft er maar 1 iemand even niet op te letten. Het is de 2e keer dat zo iets gebeurt nadat de tunnel dicht is geweest. Misschien een les corr de volgende keer?