Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man dreigt keel agent door te snijden

Toegevoegd: 14-08-2016, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een 48-jarige man heeft zaterdagavond in zijn woonplaats Renesse gedreigd de keel van een agent door te snijden. Dat gebeurde toen de agent een bekeuring aan het uitschrijven was.


De agent fietste samen met een medewerker van het zogeheten SUS-team in het centrum van Renesse om toezicht te houden. Rond 23.35 uur zagen de twee een auto de Hogezoom oprijden terwijl dit tussen 22.00 en 04.00 uur niet is toegestaan.

De agent, een biker, fietste de auto voorbij en gaf de bestuurster een stopteken. Vervolgens maakte hij kenbaar dat de vrouw een bekeuring zou krijgen. “Terwijl de agent bezig was met het afhandelen van de zaak, stapte ineens de bijrijder uit de auto. Hij wilde dat de bekeuring ongedaan zou worden gemaakt. Hij dreigde vervolgens dat hij anders de keel van de agent zou doorsnijden”, aldus de politie.

“Omdat de man door de biker werd herkend als een bekende geweldpleger werd direct versterking opgeroepen om hem aan te houden. Dit riep weer veel verbaal geweld en verzet op”, aldus de woordvoerder. Uiteindelijk werd de man door extra opgeroepen agenten overmeesterd en geboeid overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast.

De agent doet aangifte van bedreiging en belediging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (15-8-2016 om 08:19)
mooi weer een gek minder op straat, wat ik wel een beetje raar vind is dat je als burger bijna dagelijks geconfronteerd word met zulke figuren, en al helemaal in het weekeind in de horeca maar doe je dan aangifte van bedreiging wordt er door agenten beetje lullig gedaan want zonder getuigen geen bewijs dus kan men niks doen maar overkomt dit alles een agent dan word er wel flink werk gemaakt om de bedreiger te pakken, liefst met zo veel mogelijk agenten, begrijp me niet verkeerd, het is goed dat hij van de straat is maar als dit een burger overkomt kan er dan ook eens iets meer moeite gedaan worden de dader op te sporen en aan te pakken?
Franky (14-8-2016 om 19:43)
@ Jan, Het artikel wel gelezen? Hoezo heeft de agent het verkeerde beroep uitgekozen? Heeft deze diender een formulier moeten ondertekenen waarin staat dat hij of zij een gladde rug moet hebben en alles maar moet accepteren? Er zit een groot verschil in het besef hebben dat je met bedreiging en verbaal geweld te maken kunt hebben en het accepteren daar van. Dit moet je afstraffen want anders gaan types zoals deze er mee door en erger, niet alleen tegen een agent maar nog makkelijker tegen een omstander/burger. Het heeft dus wel zin en veiligheid / orde handhaving kost nu eenmaal geld, je mag dan ook verwachten dat je er wat voor terug krijgt. Oa. oppakken van types zoals deze.
André (14-8-2016 om 17:35)
5 jaar vastzetten die klootzak.
Tom (14-8-2016 om 17:32)
@Jan: ik wert niet wat jou normen en waarden zijn, maar jij vindt het blijkbaar normaal dat agenten bedreigd worden tijdens hun werk!? Deze man moet flink aangepakt worden, (her-)opvoeding blijkt nooit geslaagd bij deze man. Niemand hoort te worden bedreigd en juist de politie niet!
ries (14-8-2016 om 17:12)
Goed zo dames en heren van de politie ....... ik hoop dat deze gestoorde kerel een passende straf krijgt ...... bedreigt schijnbaar niet alleen politie agenten, maar staat ook bekend als geweldpleger ....... die gast is niet goed in z'n bovenkamer !!
Alfons (14-8-2016 om 16:19)
Wat een asshole.
Cookie-instellingen beheren