Brand in schuren Kapellebrug, koeien gered

Toegevoegd: 23-08-2016, 15.57 uur - Update: 23-08-2016, 16.50 uur

Door: Roland de Jong

KAPELLEBRUG - In twee schuren in het Zeeuws-Vlaamse Kapellebrug is dinsdag brand uitgebroken. In zeker één van de schuren stonden koeien.

De eerste meldingen over de brand aan de Gentsevaart (N290) kwamen rond 15.25 uur binnen. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand. Er zijn er drie blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker gealarmeerd. De blusvoertuigen en de waterwagen zijn ook daadwerkelijk ter plekke gegaan.

Volgens de Veiligheidsregio bleken er twee brandhaarden te zijn: één in een kleine schuur en één in een grotere schuur. Beide branden waren volgens een woordvoerder rond 15.50 uur ver onder controle. Kort daarna werd het sein 'brand meester' gegeven.

Aanwezige koeien werden na het ontdekken van de brand snel naar buiten gehaald. Inmiddels staat een deel van het vee weer binnen. De brandweer gaat de schuren ventileren en er is een vee-arts ingeschakeld om een aantal dieren nader te onderzoeken.

Er is niemand gewond geraakt.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
leonard (23-8-2016 om 23:46)
Daar was toch vorig jaar ook al een brand ? Of langer geleden ?sterkte voor de boer hier word je nooit beter van hopelijk vinden ze de oorzaak /dader