Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Brandweer onderzoekt gedumpte bigbag

Toegevoegd: 08-10-2016, 18.14 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De brandweer heeft zaterdagmiddag onderzoek gedaan nadat bij de Mattenhaven op Neeltje Jans een gedumpte bigbag was aangetroffen.


Een medewerker van Natuurmonumenten trof de bigbag aan op een dam bij de Faelweg. In de zak bleek een hoeveelheid blauw poeder te zitten. De politie werd ingeseind en omdat niet direct kon worden thuisgebracht om wat voor stof het ging werden rond 15.35 uur ook een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer opgeroepen.

De brandweer heeft ter plekke metingen gedaan en geprobeerd vast te stellen om wat voor stof het precies ging. Dit bleek niet mogelijk. Wel is duidelijk dat het vermoedelijk niet gaat om drugsafval. De brandweer heeft immers overleg gevoerd met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), de politie-eenheid die zich hiermee bezighoudt.

De zak is door de brandweer dichtgemaakt en de vindplaats is afgezet in afwachting van het bedrijf zat de zak zal ophalen. Van de stof is wel nog een monster genomen om zo wellicht alsnog duidelijk te krijgen wat voor stof het precies is. De brandweer heeft samen met de politie ook nog wat andere zaken veiliggesteld die mogelijk kunnen bijdragen aan het opsporen van degene(n) die de bigbag bij het natuurgebied hebben achtergelaten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (9-10-2016 om 14:27)
Geen reclame voor VRZ; geeft wel een duidelijk beeld hoe men met bepaalde zaken omgaat in Zeeland. Wel of geen chemiepak? Ben je mal, trek maar wegwerpoverall aan. Wel of geen TS alarmeren? Ben je mal, kost geld. Wel of of geen motivatie als het misgaat? Ben je mal, er zijn toch foto's van?!
Hippo (9-10-2016 om 12:09)
De leken weten het allemaal weer beter hoor. Ga zelf bij de brandweer of politie als je het allemaal zo goed weet.
Herman (9-10-2016 om 07:32)
@ de beste stuurlui: Misschien stond de ovd in kwestie niet zo dichtbij dat een pak nodig was? Ze zullen heus wel weten waar ze mee bezig zijn toch? Gaat toch om hun eigen gezondheid?
Kees (8-10-2016 om 20:38)
Dat hoeft niet in beschermde kleding? En waar zijn de manschappen?
bolus (8-10-2016 om 20:32)
wat een brandweerflater de ene keurig in beschermende kleding (witte overall) de ander vindt het blijkbaar niet nodig en loopt vrolijk in zijn brandweer shirt,,,kan je die ademlucht ook wel afdoen
J.Manhave (8-10-2016 om 20:29)
Officieren zijn volgens mij nog altijd van gewapend beton. Een melding aangaande een onbekend poeder een persoon,min of meer correct, gekleed,ik zou kiezen voor een chemicaliën pak maar goed. Maar let op hoor daar hebben we de Ovd nog,net niet in z'n zwembroek. Al dat gedoe met die overalls en zo,dat is voor ons niet nodig. Daar komt nog eens bij,dat via internet half nederland getuige is van dit staaltje, vakmanschap. Dit is gewoon oerdom.....
Cookie-instellingen beheren