Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Engelse granaat gevonden Jazzroute Middelburg

Toegevoegd: 19-11-2016, 20.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op braakliggend terrein in de Middelburgse wijk Mortiere is een granaat gevonden. Dat meldt de gemeente Middelburg.


Volgens de gemeente is het explosief gevonden bij de Jazzroute en is deze afkomstig uit Engels afweergeschut. "De granaat staat vermoedelijk op scherp en om die reden is de vindplaats afgezet. Zo kan er niet meer op gespeeld worden", aldus de gemeente.

Het explosief vormt volgens de gemeente geen gevaar voor de omgeving. In de loop van maandag komt de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de granaat onschadelijk maken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (22-11-2016 om 05:47)
Aan Ton. Een blindganger is een bom die uit een vliegtuig gedropt word en niet afgaat omdat de bom verkeert neer komt.B,v op zijn zij.En bom gaat dan niet af. Dus niet met de ontstekingsbuis naar beneden die in de kop van bom zit.Tevrede Tom?. Die worden niet met een Luchtafweergeschut afgeschoten maar,in die tijd, dom naar beneden laten vallen van uit vliegtuig.Met simpele navigatie. Ook de door u aangehaalde Pak granaat/kogel was afweergeschut. Weet u eigenlijk wel het verschil tussen een Kogel-Granaat-Bom?en hoe ze gebruikt werden/worden?
ton (21-11-2016 om 17:27)
Foto gezien van dat ding, lijkt meer op een Duitse 5 cm Pak granaat. En voor Ja-Ja, wel eens van een blindganger gehoord ?
Ja-Ja (20-11-2016 om 08:32)
"Staat vermoedelijk op scherp"? Een granaat word door afweergeschut afgeschoten en explodeert als hij ergens tegenaan komt.Het kan ook dat er gewoon een groot kaliber kogel of lichtkogel uit komt. In de huls kan nog springstof zitten maar deze zal geen kracht meer hebben. Opruimingsdienst laat met goede springstof deze granaat ontploffen. Zelf ben ik kannonier op 40L70 geweest.Dit was luchtdoelgeschut.
Cookie-instellingen beheren