Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Video politiegeweld Goes op internet

Toegevoegd: 14-12-2016, 20.25 uur
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
In de video is te zien dat de politie schopt en slaat.
© Foto: Dumpert.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Op videowebsite Dumpert.nl zijn beelden geplaatst van het politie-optreden afgelopen weekend op de Grote Markt in Goes. Hierbij werd door de politie geweld gebruikt.


In de nacht van zaterdag op zondag wilde de politie een 19-jarige man uit de gemeente Reimerswaal aanhouden omdat hij mensen zou hebben geslagen met een riem. Volgens de politie verzette hij zich hevig en moest pepperspray worden gebruikt om hem aan te houden. Ook een vriend van de jongen werd bespoten met pepperspray. Hij werd eveneens opgepakt.

De politie liet zondag al weten dat tijdens de arrestaties verschillende mensen zich met de zaak bemoeiden en dat daarom een diensthond werd ingezet. In de video is te zien dat de politie handen en voeten gebruikt en ook de wapenstok inzet. De politie laat in een reactie weten dat er sprake is geweest van proportioneel geweld en dat de arrestanten geen klachten hebben ingediend.


Bron: Dumpert.nl


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel (14-12-2016 om 21:14)
Gewoon gepast geweld, als je niet gehoorzaam bent moet niet zeuren om een tik te krijgen.
J.H. Zuidweg (14-12-2016 om 21:13)
Handen AF!....... van onze Hulpverleners! ...respecteer ze, ze doen slechts hun werk!.......al lijkt het NIET soms zo te zijn! Of zelfs ,,achteraf" fout te zijn!...maar dit zal pas blijken....nadat ook jij/jullie eens ooit zoiets meemaken in de toekomst, lijkt me! Steeds vaker wordt o.a. politie, zieken verzorgenden ermee lastig gevallen!....dit terwijl ze alleen ,,goed" willen doen! Ik snap hem niet! Maar da's mijn mening!
John (14-12-2016 om 21:02)
Wie niet horen wil moet maar voelen
Vlissinger (14-12-2016 om 21:02)
Al die gekken die altijd het goede Politiewerk zwart willen maken zijn vaak van die gasten die elke keer weer hun eigen wetten willen maken. Wat deze sukkels niet begrijpen is dat zonder wetten het een complete chaos wordt. Gewoon keihard aanpakken die anarchistische gekken. Niet luisteren dan maar voelen.
Jos (14-12-2016 om 20:59)
Wij zeggen altijd wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.De veroorzaker(s) krijgen dus klappen van de politie ( juiste ingreep ) . En om dat nu op video te zetten en openbaar te maken, ja dat is de keuze van een ieder ! Vroeger gebeurde er ook van alles ( spreek over de jaren 70 in Middelburg ) en was de politie ook niet mals. Maar een bevel van de politie niet opvolgen werd ook toen aangemerkt als burgerlijke ongehoorzaamheid en werd flink gestraft !
jaap (14-12-2016 om 20:55)
hulde aan de politie! wie niet luisteren wilt moet maar voelen
Cookie-instellingen beheren