Man gewond na val op schip Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 04-02-2017, 19.56 uur

Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een man die aan het werk was op een schip bij Damen in Vlissingen-Oost is vanavond van een in aanbouw zijnde schoorsteen op een schip gevallen.

De hulpdiensten rukten rond 18.10 uur massaal uit voor het ongeval aan de Ritthemsestraat. Volgens de veiligheidsregio is de toestand van de gewonde stabiel. Hij ligt op tien meter hoogte op een platform in scheepsschoorsteen. Een schoorsteen van een schip lijkt niet op een schoorsteen in een huis. Het is eigenlijk een opbouw van zo'n dertig meter bij vijf meter en de ruimte bevat onder meer buizen voor beluchting en afvoer van rookgassen.

De brandweer is aanwezig met onder meer een ladderwagen. De gewonde is met behulp van speciale brancard in samenwerking met het hoogtereddingsteam naar het dek vervoerd. Hierna is hij in die brancard met een bakje van een hijskraan naar de wal gehesen.

De gewonde is stabiel, aanspreekbaar en wordt met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het bedrijfsongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend, dit zal onderzocht worden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Adje (4-2-2017 om 22:45)
De laatste jaren veel ongelukken bij Damen en dat valt op.Veel sterkte aan de Man en spoedig herstel toegewenst.