Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Woensdag bewonersavond over brand Kapelle

Toegevoegd: 24-03-2017, 16.59 uur
Resten van de uitgebrande loodsen.
Resten van de uitgebrande loodsen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De gemeente Kapelle organiseert komende week een avond voor omwonenden van de Oostambachtweg waar gisteravond een zeer grote brand uitbrak bij fruitteeltbedrijf KG Fruit.


Op woensdag 29 maart zullen direct omwonenden worden indien nodig nog worden bijgepraat. De avond is echter vooral bedoeld om na te praten over hetgeen er is gebeurd. Tot vrijdagavond 20.00 uur is het ingestelde informatiepunt aan de Weegbree nog open. Hierna sluit het infopunt. Mensen met dringende vragen kunnen hierna nog bellen met 06-20652389.

Het nablussen duurt vermoedelijk nog tot 17.30 uur. De gemeente adviseert mensen die hun huis willen luchten dit pas te doen als het blussen klaar is. Mogelijk zal de komende dagen opnieuw worden nageblust. Volgens Kapelle is dat normaal bij een brand van deze omvang.

Schade
De gemeente heeft inmiddels ook advies uitgebracht met betrekking tot eventuele schadeclaims. "Mensen die schade hebben als gevolg van de brandlucht kunnen zich wenden tot hun verzekeraars. Ook kunnen de verzekeraars vragen beantwoorden en tips geven over bedrijven die diensten verlenen om de rooklucht te verdrijven", aldus een woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren