Weerbericht:
Zonnig en droog, maar ook sluierwolken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Extra controles op hinderen beroepsvaart

Toegevoegd: 02-06-2017, 19.07 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De waterpolitie gaat dit jaar extra letten op watersporters die op de Oosterschelde de beroepsvaart hinderen.

Het komt namelijk regelmatig voor dat recreanten niet zo veel mogelijk stuurboord (rechts) houden. Dit kan een boete opleveren van 140 euro. Wanneer sprake is van slecht zicht bedraagt de boete zelfs 340 euro.

De waterpolitie zal ook gaan controleren op het voldoen aan de verplichting om via de marifoon uit te luisteren. Watersporters die dit niet doen riskeren een boete van 230 euro. Welke regels waar gelden is hier terug te vinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (3-6-2017 om 09:46)
Mooi plan maar dan moet je er wel zijn!!!! Praktijk is dan dit niet het geval is. Medewerkers van de Waterpolitie worden veel vaker voor andere dingen ingezet dan hun eigen werk. Dus loop je minimaal de kan dat je een boete krijgt.