Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Vrouw op Sloebrug kroop onder bomen door

Toegevoegd: 19-06-2017, 14.49 uur
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
De brugwachter is in afwachting van het onderzoek op non-actief gesteld.
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De vrouw die gisteren op de Sloebrug in Vlissingen stond toen deze omhoog ging is zelf onder de slagbomen doorgekropen. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie, de beheerder van de brug.


Volgens de provincie negeerde de vrouw even voor drie uur 's middags de slagbomen bij de brug over het Kanaal door Walcheren. De persoon die de brug vanaf afstand bediende had dat echter niet in de gaten en hierdoor opende de brug toen de vrouw hier met haar fiets op stond.

Na 25 seconden werd op de noodknop gedrukt, werd de brug gestopt en vervolgens weer naar beneden gelaten. De brugwachter is gedurende het onderzoek op non-actief gesteld. De politie liet vanmiddag rond 14.45 uur weten dat er inmiddels contact is geweest met de vrouw maar dat verder geen mededelingen worden gedaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave (19-6-2017 om 17:09)
Wat een onzin dat die brugwachter op non actief is gesteld. Het lijkt me beterdat, wanneer duidelijk vast staat dat mevrouw onder de slagbomen doorkrijgen, zij een fikse boete krijgt. Net zoals bij een overweg bijvoorbeeld.
Moeder (19-6-2017 om 17:00)
Ooooh, ja, dat maakt het verhaal anders. Dat is ... een beetje dom, zou Maxima zeggen..
peter de Quaack (19-6-2017 om 16:49)
Nou daar is de provincie ineens heel snel in. Ik denk nou onderzoek, beelden bekijken dat gaat we even tijd kosten. Nee hoor hopla. Dat is wel erg snel. Zonder dat ik wil oordelen of het juist of onjuist is. En waarom brugwachter naar huis sturen als bomen al dicht waren? Dat doe je dan als provincie ook niet. Laat die man of vrouw rustig door werken zolang niet is aangetoond dat deze fout was of is. Kortom, vage reactie en vage actie van de provincie.
A,H. den Hollander (19-6-2017 om 16:39)
Verkeersregels, verkeersborden, verkeerstekens en verkeersaanwijzingen gelden vooral alleen maar voor andere verkeersdeelnemers.... Het cameratoezicht op de brug is handig in die gevallen waarbij een verkeersdeelnemer anders dan door een weloverwogen bewuste keuze een dergelijke overtreding begaat. In dat geval is een op non-actiefstelling van een brugwachter te rechtvaardigen; in alle andere gevallen is een op non-actiefstelling van de brugwachter een reden voor een excuus aan die brugwachter. Een fijne nuance in de nieuwsgaring is het gegeven dat niemand 112 heeft gebeld, pas toen het op sociale media verschenen was leek het dus waar en werd er gebeld.....: Eerst op internet zien en dan geloven...
Tinus (19-6-2017 om 16:35)
De brugwachter moet nodig na Pearl voor een nieuwe bril dan krijgt hij nog een gratis zonnebril ook Gelukkig is het goed afgelopen voor beide partijen ze zal nooit meer onder de gesloten bomen doorkruipen en de brugwachters zullen wat scherper gaan opletten beide partijen hebben hier wat van geleerd
P (19-6-2017 om 15:52)
Die brug gaat ook gewoon te vaak open voor die plezier bootjes, al het werk verkeer moet wachten, onbegrijpelijk! Ik geef de vrouw volkomen gelijk, laat die plezier bootjes maar wachten!!
Cookie-instellingen beheren