Gewonde man geëvacueerd van vrachtschip

Toegevoegd: 03-07-2017, 23.13 uur

Het vrachtschip met de gewonde man.
Het vrachtschip met de gewonde man.
1
© Foto: Jesse Meliefste
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De reddingboot van de KNRM in Breskens heeft maandagmiddag een zeeman met hartklachten geëvacueerd vanaf een vrachtschip. De man is naar de gereed staande ambulance gebracht voor vervoer naar het ziekenhuis.

Bulk carrier Slavyanka is afvarend op de Westerschelde en onderweg naar River Tees in Engeland. Een zeeman aan boord wordt op dat moment onwel en klaagt over pijn op de borst. Via de Nederlandse Kustwacht wordt contact opgenomen met de Radio Medische Dienst. De dienstdoende arts bepaald dat de man geëvacueerd moet worden naar een ziekenhuis.

De Nederlandse Kustwacht alarmeert direct de reddingbootbemanning van Breskens. Via de alarmcentrale in Middelburg wordt een ambulance geregeld om naar de Poseidensteiger in Vlissingen te gaan. De reddingboot vaart snel uit en haalt eerst het ambulancepersoneel op in Vlissingen. Daarna wordt koers gezet naar de bulk carrier.

Eenmaal ter plaatse gaan eerst twee opstappers via de loodsenladder aan boord. Hierna volgen de twee dames van de ambulance. Na een medische check blijkt dat de man zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moet. Gelukkig is hij in staat om te lopen. Snel wordt koers gezet naar de Buitenhaven van Vlissingen. Daar wordt de zeeman overgebracht naar de ambulance voor vervoer naar het ziekenhuis van Goes.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fenata (4-7-2017 om 01:27)
Knap werk allemaal!