Grote zoekactie op zee bij Westerschouwen

Toegevoegd: 15-07-2017, 17.55 uur - Update: 15-07-2017, 19.42 uur

Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Voor de kust van Westerschouwen is zaterdagmiddag een grote zoekactie gehouden. Er bleek sprake te zijn geweest van loos alarm.

Even voor 15.00 uur werd vanaf het strand bij Westerschouwen iemand ver op zee gezien. Men vermoedde dat deze persoon in problemen verkeerde en daarom werden de hulpdiensten ingeseind. De Kustwacht startte een zoekactie waarbij twee KNRM-boten, twee strandreddingboten, het schip Zeearend van de Kustwacht en diens snelle bijboot en een vliegtuig van de Kustwacht werden ingezet. Ook werd vanaf het strand gezocht door de reddingsbrigade.

Tijdens de zoekactie meldde zich een kajakker die het Kustwachtvliegtuig rondjes had zien vliegen. Hij dacht dat mogelijk voor hem alarm was geslagen. Hierop werd de watersporter uitgevraagd en aan de hand van de informatie die de oorspronkelijke melder had gegeven werd rond 16.00 uur besloten dat het vrijwel zeker om deze persoon ging. Aangezien er ook niemand als vermist was opgegeven werd de actie toen beëindigd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Elles (15-7-2017 om 20:52)
Mijn complimenten voor de zoek actie wij waren op het strand en er werdt echt met man en macht gezocht, met ook nog gevaar voor eigen leven ivm dat ze vlak voor de storm vloed kering zochten.