Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 102 km

Zeer grote brand verwoest huis IJzendijke

Toegevoegd: 23-08-2017, 01.20 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Een zeer grote brand heeft vannacht in IJzendijke een woning grotendeels verwoest. Eén bewoner ademde rook in maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Rond 23.00 uur werd ontdekt dat brand woedde in de Nieuwstraat. De brand was aan de achterzijde al snel uitslaand en daarom werd opgeschaald naar middelbrand. Binnen twintig minuten werd opgeschaald naar zeer grote brand. Er werden vier blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet.

De ambulancedienst heeft één van de bewoners onderzocht omdat deze rook had ingeademd. Deze persoon hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis. Rond 00.10 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De bovenverdieping van de woning is uitgebrand. Het dak is volledig verwoest. De begane grond heeft volgens de Veiligheidsregio Zeeland zware schade opgelopen. De bewoner zal de nacht elders moeten doorbrengen.

De naastgelegen woningen hebben rookschade opgelopen. Nadat de brandweer deze woningen had geventileerd mochten de bewoners terug naar huis. Salvage is ingeschakeld om te helpen bij het afhandelen van de schade. Over de oorzaak van de brand is overigens nog niets bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren