Weerbericht:
Grijs en kil, later perioden met regen en geleidelijk zachter
Verkeersinformatie:
Geen files

Achtervolgde Belg wordt uitgeleverd

Toegevoegd: 20-09-2017, 16.36 uur
De man reed zichzelf klem in een doodlopende straat.
De man reed zichzelf klem in een doodlopende straat.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - De man die vanmiddag in Philippine werd aangehouden na een wilde achtervolging wordt uitgeleverd aan België. Dat meldt de Zeeuwse politie.


De Belgische politie kreeg woensdagochtend de melding dat zijn voertuig was gestolen vanuit de plaats Kemzeke. Agenten kwamen vervolgens de auto tegen maar de bestuurder weigerde te stoppen. Er werd een achtervolging gestart die via Sint-Niklaas en Stekene richting Nederland ging.

Op Belgisch grondgebied werd een spijkermat ingezet maar de verdachte wist deze te ontwijken. Door agenten werd ook op het voertuig geschoten. De achtervolging ging verder richting Nederland. Bij Koewacht werd de grens overgestoken en via Axel, Spui en Terneuzen eindigde de rit in Philippine toen de man een doodlopende straat inreed.

De automobilist, een 41-jarige Belg, kon alsnog worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Terneuzen. Inmiddels is besloten dat de man zal worden uitgeleverd aan België omdat hij op Belgisch grondgebied zou hebben ingereden op een agent.

De verdachte reed gedurende de achtervolging ook met hoge snelheid over fiets- en voetpaden. De politie is daarom op zoek naar getuigen en mensen die eventueel schade aan hun auto hebben opgelopen tijdens de achtervolging.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
koewacht (21-9-2017 om 11:47)
wow.. voor een gestolen auto zoveel risico nemen??? 6 politiebusjes.. en de rest uit nederland,, scholen die uit gaan om 12 uur en waar hij met aanhang langs scheurt.. de politiebusjes reden naar mijn weten associaler en gevaarlijker als de verdachte autodief zoveel risico nemen voor een autodief??
AntiGSM (20-9-2017 om 19:12)
Hier ben ik dus heel blij mee! Gelloof het maar: dat wordt dus geen taakstrafje als je in België op een agent hebt ingereden, hier wel maar daar dus niet. Gelukkig, dan is er toch nog iemand die eens fatsoenlijk veroordeeld wordt.