Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Verkeershinder tunnel na ruim vijf uur voorbij

Toegevoegd: 30-10-2017, 20.02 uur
De bestuurder van de auto overleed ter plekke.
De bestuurder van de auto overleed ter plekke.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

HOEK - De verkeershinder als gevolg van het dodelijke verkeersongeval vanmiddag op de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Hoek is na ruim vijf uur voorbij.


Rond 13.15 uur overleed de bestuurder van een personenauto nadat deze tegen de achterzijde van een autotransporter was gebotst. Dat gebeurde nadat de automobilist kort daarvoor al een pijlwagen van een Westerscheldetunnelauto had geraakt.

De vrachtwagen stond stil op de rijbaan omdat deze pech had gekregen. De politie heeft vanmiddag urenlang sporenonderzoek gedaan. Rond 17.20 uur kon dit worden afgerond en kon worden gestart met de bergings- en reiningswerkzaamheden.

Het ongeluk zorgde al snel voor veel hinder omdat de weg richting de Sluiskiltunnel volledig moest worden afgesloten. In de tunnelbuis richting Zeeuws-Vlaanderen werd het verkeer gedoseerd toegelaten. De N.V. Westerscheldetunnel meldde omstreeks 18.45 uur dat de situatie op het gehele tunneltracé weer normaal was.

Volgens de politie is de identiteit van het slachtoffer overigens nog altijd niet definitief vastgesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
michel (31-10-2017 om 18:47)
de lovenspolder en calamiteitenweg waren open maar omdat daar veel verkeer langs gaat staat het daar ook snel vast marco
Marco (31-10-2017 om 07:33)
Die verkeershinder kan makkelijk voorkomen worden als men de calamiteitenweg bij de Braakman open gooit zodat het verkeer ri Zeeuws Vlaanderen met 60km per uur daar kan doorrrijden. Scheelt een hoop georganiseer en ellende die de bergers toch al niet bespaard is gebleven. Denk toch eens na Tunnel beleidsmakers werk nou eens aan een goed plan. 5 uur blokkade ik heb begrip voor de situatie maar niet voor de infradenkers hier omtrent.
Vlissinger (30-10-2017 om 20:27)
Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte toe.
Cookie-instellingen beheren