Weerbericht:
Weinig bewolking, overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Rood kruis genegeerd bij ongeval A58 Rilland

Toegevoegd: 01-11-2017, 18.08 uur
De politie zette ook deze weggebruiker aan de kant.
De politie zette ook deze weggebruiker aan de kant.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RILLAND - De verkeerspolitie heeft woensdag verschillende weggebruikers beboet die het rode kruis negeerde bij de gedeeltelijke afsluiting van de A58 na het vrachtwagenongeval bij Rilland.

Tussen de brug over het Schelde-Rijnkanaal en het knooppunt Markiezaat reed rond 10.00 uur een vrachtwagen van een bedrijf uit Limburg tegen de vangrail in de middenberm. Vanwege de bergingswerkzaamheden en het uitvoeren van een spoedreparatie moesten de rijstroken naast de middenberm urenlang worden afgesloten.

Volgens de politie kon niet iedereen het opbrengen om netjes rechts te blijven rijden. "We hebben diverse malen geverbaliseerd terzake het negeren van het rode kruis", zo schrijft men op Twitter. De overtreders kunnen een boete van 237 euro tegemoet zien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (2-11-2017 om 11:58)
Ik zal het niet gauw zeggen maar deze boete vind ik bijzonder goedkoop zeker in verhouding tot de gevaarzetting. Dat geld ook voor door rood licht rijden, met smartphone bezig zijn, geen richting aangeven en zo zijn er nog wel een paar. Dit zijn 9 van de 10 keer mensen die of niet opletten of gewoon "huftergedrag" tentoonstellen en dit soort zaken bewust doen. Dan kunnen we weer zeggen van dit is niet veilig of dat is niet veilig maar in 99% van de gevallen zijn het de weggebruikers zelf.
wim (2-11-2017 om 07:23)
Wat word het verkeer op de wegen toch steeds ruwer en steeds niet het nakomen aan de gestelde eisen die duidelijk staan aangegeven wat verkeer betreft. En waardoor toch behoorlijke boetes worden gegeven
Erik (2-11-2017 om 06:52)
Goed zo...moeten ze vaker doen. Vooral de "snellere jongens" rijden altijd door tot aan het kruis en willen er dan koste wat het kost ertussen...dat scheelt namelijk wel 5 auto's en 10 minuten reistijd...poehee! Bij mij komen ze er niet of zeer moeilijk tussen...die aso's Als iedereen elkaar nou eens de ruimte geeft en ritst...scheelt ook nog eens files.
Makkie (2-11-2017 om 06:42)
Verhoog hiervoor maar het boetebedrag naar € 732. En (bij de eerste keer) een voorwaardelijke rijontzegging van een maand of 12. Of een tatoeage op het voorhoofd "VERKEERSHUFTER".
Francois (2-11-2017 om 01:57)
Prima actie! Lekker laten aftikken die aso's....
ton (1-11-2017 om 22:29)
Goed werk en moeten ze tevens de vluchtstrookrijders ook goed aanpakken.