Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 62 km

Weeralarm code rood voor Zeeland

Toegevoegd: 11-12-2017, 13.01 uur
Inmiddels rijden in een groot deel van Zeeland geen bussen meer. Bij de Westerscheldetunnel file vanwege het schoonmaken van het wegdek. Een ongeval met materiële schade op de A58 bij Kapelle.
Inmiddels rijden in een groot deel van Zeeland geen bussen meer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor Zeeland. Er geldt tot middernacht code rood. Rijkswaterstaat adviseert om wanneer mogelijk thuis te blijven. Connexxion heeft inmiddels al een groot aantal diensten geschrapt.


Volgens het KNMI is grootschalige gladheid mogelijk door sneeuwval. Voor Zeeland wordt een pak sneeuw van 5 tot 10 centimeter voorspeld. Dit levert volgens de meteorologen een groot gevaar op voor overlast en letsel door gladheid. "Er zijn grote risico's voor weggebruikers. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is", zo zegt het weerbureau.

Er is volgens het KNMI ook kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Inmiddels rijden al geen bussen meer in Zeeuws -Vlaanderen, op de Bevelanden en op Walcheren. "Alleen op Tholen en Schouwen-Duiveland rijden we nog volgens de dienstregeling", zo meldt Connexxion.

Vannaf middernacht geldt code geel: gevaarlijk weer. Het kan dan plaatselijk nog glad zijn door sneeuwresten en/of door bevriezing. Weggebruikers wordt geadviseerd hun rijgedrag aan te passen. Dat betekent volgens Rijkswaterstaat met name voldoende afstand houden en langzaam rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gast (11-12-2017 om 17:31)
zowel gisteren als vandaag wel zoutstrooiers en schuivers gezien maar wellicht valt er niet tegenop te strooien/schuiven? Wel vreselijk onhandig dat de bussen op den duur niet meer reden, niet iedereen is n het bezit van een rijbewijs of een auto namelijk. Dat er minder bussen rijden, dat begrijp ik dan wel, veel vertraging ook wel. Maar na een lange werkdag of schooldag (niet iedereen kan zomaar thuisblijven of eerder weg) onderweg stranden is ook geen pretje.
Strooier (11-12-2017 om 17:24)
Wijsneusjes. Sinds 8.50u is provincie, Rijkswaterstaat en waterschap in zeeuws Vlaanderen bezig. Het is nu 17.15u en ik heb weliswaar 30 minuten koffie gedronken. Dus geen strooier? Jammer joh
Peter (11-12-2017 om 16:53)
In Zeeuws-Vlaanderen zijn ze volop bezig met sneeuwschuivers strooiwagens
hallo (11-12-2017 om 15:23)
en ze strooien nog niet ook er moet eerst een ongeluk gebeuren ofzo
JB (11-12-2017 om 14:12)
Overal ligt sneeuw. Iedereen wordt gewaarschuwd. Maar waar zijn de sneeuwschuivers en zoutstrooiers???? Met mijn werk in de thuiszorg kom ik overal. Maar nog nergens is er gestrooid of geschoven in Zeeland. Erg jammer dit, ik zat vanmorgen bijna met mijn auto onder een vrachtwagen door de gladheid...