Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wandelaars vast op plaat door opkomend tij

Toegevoegd: 17-02-2018, 17.47 uur
Wandelaars vast op plaat door opkomend tij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BAARLAND - Op de Westerschelde bij Baarland zijn zaterdagmiddag twee wandelaars ingesloten door het opkomende water.


Rond 14.30 uur werd de KNRM-reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert opgeroepen om te helpen. Onderweg werd duidelijk dat één persoon inmiddels de kant had bereikt. De andere wandelaar was samen met zijn hond op de zandplaat achtergebleven.

Nog voordat de reddingboot ter plekke was wist ook de tweede wandelaar het strand te bereiken. De ambulancedienst heeft de twee ter plekke nagekeken vanwege mogelijke onderkoeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Importzeeuw (17-2-2018 om 19:25)
Belgen zeker? Kom op zeg, hoe kun je dáár nou worden overvallen door opkomend water? Normaal check je even hoe laat het laag en hoog water is, en bovendien komt het water maar langzaam binnen. Je kijkt toch af en toe om je heen?! Het ergste wat er kan gebeuren is een paar natte voeten.
Cookie-instellingen beheren