Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Bekeuringen voor waarschuwen voor controle

Toegevoegd: 22-03-2018, 15.11 uur
Bekeuringen voor waarschuwen voor controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Bij Nieuwdorp heeft de politie woensdag vier personen bekeurd omdat zij andere weggebruikers waarschuwden voor een verkeerscontrole.


Volgens de politie werd woensdagmiddag gecontroleerd op de Europaweg Noord en de Ritthemsestraat. Agenten controleerden weggebruikers op de door hen gereden snelheid middels een lasergun. Eén persoon reed te hard en kreeg een boete.

Nog eens vier anderen werden zogezegd beboet omdat zij anderen via lichtsignalen waarschuwden voor de naderende snelheidscontrole.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
peter (22-3-2018 om 21:18)
Bekeuringen zijn mee genomen in de begroting en agenten hebben nog steeds een bonnen quotum. Is enkel iets anders geformuleerd. Een maatschappelijk probleem want ik kon er niet meer tegen en ben weg gegaan bij de politie. Blijkbaar ben ik de enige agent die ooit zijn mond heeft open gedaan en gewoon gestopt is met deze onzin. Op het moment dat je bekeuringen moet gaan zoeken als agent is er iets structureel mis in de samenleving en met de overheid. Ik ben zeker voor verkeersveiligheid en snelheidscontroles, maar ze schieten het doel wel voorbij. Op respect hoeven ze al helemaal niet meer te rekenen. 20 jaar terug maakte je gewoon een praatje met zo`n chauffeur en kreeg je respect. Maar ook dat mag niet meer.
Piet Polletiek (22-3-2018 om 20:29)
Ga maar eens controleren op fietsers die steeds maar vertikken om voorrang te geven, of door rood rijden!
pikus (22-3-2018 om 18:48)
moet je niet vragen waar het om gaat he...verkeersveiligheid? ik denk eerder poen poen poen.....
Laffaards (22-3-2018 om 17:59)
Wat een schandalig optreden van de politie. En maar klagen dat ze niet meer serieus worden genomen. Nee door dit soort acties zal het beter worden. Echte criminelen laten ze lopen omdat de laffe agentjes bang zijn voor weerstand maar bij dit soort dingen zijn ze er als de kippen bij. Politie ga je schamen!
Carbaat (22-3-2018 om 17:55)
De eerste die mij een bekeuring geeft voor het maar hun vermeende waarschuwen moet nog geboren worden. Het seinen met lichten is niet verboden, het kan ook een groet wezen zoals vele beroeps chauffeurs doen onderling. Ik doe het ook regelmatig om verschillende redenen
Piet riedijk (22-3-2018 om 17:37)
Er staat in de wet ,men mag iemand beletten een overtreding begaan op het tijdstip dat hij niet gecontroleerd wordt.
Cookie-instellingen beheren