Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Negen boetes bij controle milieustraat Zierikzee

Toegevoegd: 25-04-2018, 21.58 uur
Er werden in totaal negen processen-verbaal uitgeschreven. Er werden in totaal negen processen-verbaal uitgeschreven.
Er werden in totaal negen processen-verbaal uitgeschreven.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij de milieustraat aan de Deltastraat in Zierikzee heeft de politie woensdag in totaal negen processen-verbaal uitgeschreven tijdens een controle.


Samen met medewerkers van de gemeente Schouwen-Duiveland werd onder meer gelet op de veiligheid rondom aanhangwagens en het illegaal aanbieden van bedrijfsafval. In twee gevallen was sprake van uitstekende delen van de lading. Ook bleek de lading van de aanhangwagen van een tractor niet afgedekt te zijn.

Verder was een vrachtauto voor meer dan tien procent overbeladen en werd geconstateerd dat het kenteken van een aanhangwagen niet gelijk was aan die van het trekkend voertuig. Verder werden vier bekeuringen uitgedeeld omdat geen rijbewijs kon worden getoond.

De gemeente heeft een onderzoek ingesteld naar één geval waarbij wordt vermoed dat sprake was van illegaal aangeboden bedrijfsafval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marnix (26-4-2018 om 16:08)
Gerichte controles uitvoeren BIJ de milieustraat. Dat is het straffen van (brave) burgers die moeite doen hun afval netjes weg te brengen. Een bekeuring krijgen als je niet in orde bent met je aanhanger heb ik geen probleem mee, maar dit is heel erg laag en wel heel erg makkelijk. Gebruik deze politiecapaciteit daar dan voor het geven van waarschuwingen en voorlichting! Dan is er ook begrip. Acties als deze veroorzaken enkel negativiteit bij oorspronkelijk positief ingestelde burgers!
John (26-4-2018 om 13:16)
@ jan. Daar stoor ik me idd het meest aan. Lopen klagen dat er zo weinig agenten zijn maar ondertussen wel tig man inzetten bij dit soort onnodige flauwe controles waar het overduidelijk niet om de verkeersveiligheid gaat maar gewoon even lekker cashen. Dit soort dingen zijn dus de reden dat steeds meer mensen een hekel krijgen aan de politie en ze totaal niet meer serieus nemen. Als ik nu een agent in de problemen zie rij ik vrolijk door terwijl ik 15/20 jaar gelijk was gestopt om te helpen. Goed bezig politie!
Cerebrus (26-4-2018 om 13:13)
Bekeuring voor niet tonen rijbewijs. Maar het land binnenkomen en een huis kraken zonder identiteitsproblemen is geen probleem. Welkom in Nederland, waar de Nederlanders stelselmatig gediscrimineerd worden.
@ piet politiek (26-4-2018 om 10:19)
Oh echt waar? Denkt u dat oom agent dat niet zou weten? Er werd een boete uitgedeeld omdat t kenteken niet overeen kwam, ook een kartonnen bordje, dat vaak word gebruikt kan een reden zijn voor een boete. Als mensen zich gewoon aan regels houden krijgen ze ook geen boete.
Opdenduurbenikhetzat (26-4-2018 om 10:15)
En bij onze stort (Gem.Veere) mag er nu ook al geen gemengd huisafval meer gebracht worden. Volgens mij willen ze gewoon heel graag dat de burgers het vuil elders gaan storten. Het blijft maar duurder worden, en dan aken ze het ook nog steeds lastiger.
Kevin (26-4-2018 om 09:23)
'vier bekeuringen uitgedeeld omdat geen rijbewijs kon worden getoond' Alsof ze dat niet in het systeem kunnen zien, bekeuringen uitschrijven zonder dat de veiligheid in het geding is geweest of er spraken is van overlast. Naar mijn mening gewoon burgertje pesten.
Cookie-instellingen beheren