Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 6 km

Schip verliest deel stuurhut bij Terneuzen

Toegevoegd: 01-06-2018, 07.48 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij de Zevenaarhaven in Terneuzen heeft een schip vrijdagochtend vroeg een deel van haar stuurhut verloren. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.


Het dak van de hut lag in het water in de buurt van het Kanaal van Gent naar Terneuzen, pal naast een kade aan de zijde van de Frankrijkweg. Brandweerfunctionarissen werden rond 04.40 uur ingeseind het incident maar er werd geen brandweermaterieel ingezet.

De RWS 88, een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat was wel ter plaatse. Een telekraan van Mammoet heeft het gevaarte rond 07.20 uur op de kade getild. Het Kanaal van Gent naar Terneuzen was ook tijdens de berging gewoon beschikbaar.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (1-6-2018 om 13:58)
waarschijnlijk toch de Sluiskil brug geraakt die daarvoor ligt op 1 kilometer het is de eerste brug vanaf Terneuzen naar Gent, dat dak gaat er niet vanzelf af, het is opgeschoven naar achter en heeft de auto,s geraakt die ook ingedrukt zijn... schip te hoog op het water lijkt mij
Jan (1-6-2018 om 10:04)
Brandweerfunctionarissen geen GRIP deze keer?